USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

В армії не змогли пояснити, що «бабахнуло» у Луцьку

7 Вересня 2011 14:23
У командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України не можуть пояснити природу звуку, схожого на сильний вибух, що пролунав над Луцьком 28 липня.

Нагадаємо, у четвер, 28 липня близько 16.30 у Луцьку чули звук сильного вибуху.

Представники влади, силових структур запевняли, що не мають жодної інформації про походження цього звуку. Хоча звук був настільки сильним, що у вікнах де-не-де дрижали шибки, а у автомобілях спрацьовувала сигналізація.

Цікаво, що звук відчули у найвіддаленіших куточка міста – на 40-му і 33-му кварталах, на Театральному і Київському майданах, мікрорайоні ЛПЗ і навіть за межами Луцька.

Наступного дня, 29 липня, близько 7-ї ранку над Луцьком пролунав ще один подібний звук.

Ця тема активно обговорювалась в інтернеті. Більшість людей зійшлась на думці, що цей звук спричинив літак, котрий надто близько до землі долав звуковий бар’єр (звуковий бар’єр у аеродинаміці – низка явищ, що супроводжують рух надзвукового літака або ракети на швидкостях, близьких до швидкості звуку, «ВН»).

Версію про те, що цей звук спричинили військові літаки, залучені до міжнародних навчань «Репід Трайдент-2011», котрі в той час відбувались у Яворові на Львівщині, організатори навчань заперечили.

Згодом у прес-центрі Повітряних сил України запевнили, що поблизу Волині того дня ніяких авіанавчань не відбувалось, а літаки, котрі були задіяні в українсько-американсько-польському навчанні «Безпечне небо – 2011», яке у той час тривало на Полтавщині, над Волинню не літали.

Аби з’ясувати природу загадкового вибуху над Луцьком, депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко через кілька днів надіслав депутатське звернення Міністру оборони України Михайлу Єжелю з проханням дати пояснення резонансній події.

Днями Григоренко отримав відповідь на своє звернення, яку йому надіслав тимчасово виконуючий обов'язки першого заступника командувача Повітряних Сил Збройних Сил України, генерал-лейтенант Василь Нікіфоров.

«За результатами опрацювання порушеного питання встановлено: польоти надзвукових літаків авіації Повітряних Сил Збройних Сил України та Військово-Повітряних Сил США в цей день виконувалися в рамках спільних українсько-американсько-польських навчань «Безпечне небо-2011» у визначеному районі. Відстань від найближчої межі цього району до м. Луцька становить не менше 450 км», – йдеться у документі.

«За підсумками льотної зміни навчань 28.07.11 порушень льотних завдань, заходів безпеки, правил польотів та вимог керівних документів з організації польотів авіацією Повітряних Сил Збройних Сил України та Військово-Повітряних Сил США не зафіксовано», – стверджують у командуванні Повітряних Сил.

«28 липня 2011 року виконувалися польоти на державному підприємстві Міністерства оборони України «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» з виконанням одного польоту на надзвуковій швидкості. Політ виконувався по визначеному маршруту, найближча відстань від якого до м. Луцька не менше 45 км», – йдеться у тексті відповіді.

«За результатами польоту відхилень від визначеного маршруту не було, політ на надзвуковій швидкості проходив на висотах не нижче 12 500 м. Порушень польотного завдання, заходів безпеки, правил польотів та вимог керівних документів з організації польотів не зафіксовано», – підсумовує свою відповідь Григоренку командувач Повітряних Сил Збройних Сил України Василь Нікіфоров.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ха! Показати IP 7 Вересня 2011 14:54
Шо дивного? В свій час в армії, навіть, не могли пояснити, як ракета в літак та в будинок попали.
Лучанин Показати IP 8 Вересня 2011 01:16
"«28 липня 2011 року виконувалися польоти на державному підприємстві Міністерства оборони України «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» з виконанням одного польоту на надзвуковій швидкості. Політ виконувався по визначеному маршруту, найближча відстань від якого до м. Луцька не менше 45 км»" - а можна припустити що прилади в літаку були несправні і відстань, так само як і висота не відповідали дійсності та нормам. Це вже ближче до теми!
Прибулець Показати IP 8 Вересня 2011 10:29
це НЛО - гарний заголовок "Над Луцьком літав 2 дні НЛО"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus