USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Встановлення лічильників газу для населення є обов'язком облгазів, – Верховний суд

6 Грудня 2018 07:00
Облгази мають встановлювати лічильники природного газу для населення за власний рахунок. Зазначається, що установка здійснюється за рахунок операторів газорозподільних мереж, бо у їхні тарифи на оплату спожитого газу вже закладені ці витрати.

Про це йдеться у висновку Великої палати Верховного суду за результатами розгляду позову фізичних осіб проти ПАТ «Криворіжгаз», повідомляє УНІАН.

«В установлених тарифах на газопостачання були передбачені видатки на встановлення індивідуальних лічильників газу. ПАТ «Криворіжгаз» зобов'язане надавати оплачені позивачами послуги, в тому числі, відповідно до ч. 1 ст. 6 Закону України №3533-VI зобов'язане забезпечити встановлення лічильників газу для населення, що проживає у квартирах, в яких газ використовується тільки для приготування їжі, – до 1 січня 2018 року, оскільки розгляд справи по суті завершився до внесення змін щодо строку встановлення лічильників таким споживачам», - сказано в повідомленні.

У суді наголосили, що відмова відповідача встановити індивідуальні лічильники позивачам суперечить вимогам законодавства, а також порушує їх права як споживачів.

«Саме на суб'єкт господарювання – газорозподільну організацію – покладено обов'язок встановлення лічильників газу для населення, і тільки він повинен вживати заходи по залученню інших джерел фінансування цих робіт й покладання такого обов'язку на споживачів неправомірно», - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, незважаючи, що Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг заборонила операторам газорозподільної системи проводити донарахування в платіжки за природний газ, волинянам все ж додатково нараховують платню за приведення об'єму спожитого газу до стандартних умов.

Нагадаємо, 19 жовтня Кабінет міністрів підвищив ціну на газ для населення на 23,5% з 1 листопада – до 8550 грн за тисячу кубометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Споживач Показати IP 6 Грудня 2018 07:13
Ну ось все і підтвердилося,а волання деяких персон,що держава має виділяти кошти 100%приватній компанії для встановлення побутових лічильників канули в лету.Шкода тільки,що відтермінувала ВР до 2021р,але почекаємо,а до того оплачуємо згідно Постанови №203 - (3,3м.куб.).До роботи газовики.
Правда Показати IP 6 Грудня 2018 09:29
Варто зауважити,що рішення Верховного Суду є остаточним і оскарженню не підлягає.Тобто,якщо в вашій квартирі до 01.01.2021р.не буде встановлено лічильник газу за кошти надавача послуги,оплату проводити стане неможливо!!!Якщо ВР не почне чергові "маніпуляції",вірніше лоббісти приватних облгазів.Але на той час вже пройдуть вибори.Так що думайте українці,де поставити відмітку в бюлетені.На даний час 3,3 млн.квартир не обладнані побутовими лічильниками.Варто зауважити,що ВОГи встановлені поспіхом на стінах ВАШИХ(Закон)будинків ніякого відношення до оплати за спожитий газ не мають.
лучанка до Правда Показати IP 6 Грудня 2018 10:30
на Волині- Волиньгаз і Волиньгазбуд. Стільки чиновників перекладають папери з місця на місце,а ми за це платимо.Хай почнуть встановлювати з пільговиків- дітей-сиріт і т.д. Особливо, де немає субсидії.
Правда Показати IP 6 Грудня 2018 14:42
Лучанко!Читайте законодавство України і відстоюйте свої права.Незаконно-не платіть.До чого ці дописи.Є Закони України,які підтверджені Верховним Судом(рішення прийняте і обговоренню не підлягає).Все.До виконання ПАТ "Волиньгаз".Все інше маніпуляції і як часто буває, шантаж,а це стаття Кримінально-Процесуального Кодексу.Виконуйте свої зобовязання споживачі,але вимагайте дотримання своїх прав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus