USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Від сьогодні невакцинованих вчителів та чиновників відсторонятимуть від роботи

8 Листопада 2021 08:15
Кабінет міністрів затвердив порядок відсторонення від роботи невакцинованих працівників, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим. Працівників українських держустанов та педагогічних закладів, які ухиляються від щеплень проти коронавірусу, відсторонятимуть від роботи з 8 листопада.

Відповідна постанова від 20 жовтня 2021 р. № 1096 опублікована на Урядовому порталі.

Документом доручається керівникам державних органів, керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити відсторонення від роботи (виконання робіт) працівників та державних службовців, обов’язковість профілактичних щеплень проти СOVID-19 яких визначена переліком та які відмовляються або ухиляються від проведення таких обов’язкових профілактичних щеплень проти СOVID-19.

Читати ще: Які правила діятимуть у громадському транспорті у зв’язку з введенням на Волині червоної зони

Зазначається, що це не стосується тих осіб, які мають абсолютні протипоказання до проведення таких профілактичних щеплень проти СOVID-19 та надали медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти СOVID-19, виданий закладом охорони здоров’я.

У постанові вказують, що на час такого відсторонення оплата праці працівників та державних службовців здійснюється з урахуванням частини першої статті 94 Кодексу законів про працю України, частини першої статті 1 Закону України «Про оплату праці» та частини третьої статті 5 Закону України «Про державну службу».

Тобто, відсторонення працівників відбувається без збереження заробітної плати. Термін встановлюється – до усунення причин, які його зумовили.

Як повідомили у пресслужбі Фонду соціального страхування, держава не оплачуватиме лікарняні українцям, яких відсторонять від роботи через відмову або ухилення від обовʼязкової вакцинації проти коронавірусу.

«Виплата не здійснюється за ті дні тимчасової непрацездатності, які збігаються з днями відсторонення від виконання обов’язків», – уточнили у ФСС.

Відсторонення працівників та державних службовців здійснюється шляхом видання наказу або розпорядження керівника державного органу (державної служби) або підприємства, установи, організації з обов’язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються.

Міністерство охорони здоров’я України затвердило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим.

Зокрема, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

– центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

– місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

– закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Раніше міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомляв, що освітян та чиновників, які відмовилися від обов’язкової вакцинації від COVID-19 будуть відсторонювати від роботи без збереження зарплати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 41
Ваван Показати IP 25 Жовтня 2021 18:22
Ну і де ваша дата?
Попандопуло до Ваван Показати IP 25 Жовтня 2021 20:15
Дата - 8 жовтня, понеділок. Бо 7-го вступає в силу постанова, а це - неділя. А тепер таке. У постанові вказують, що на час такого відсторонення оплата праці працівників та державних службовців здійснюється з урахуванням частини першої статті 94 Кодексу законів про працю України, частини першої статті 1 Закону України «Про оплату праці» та частини третьої статті 5 Закону України «Про державну службу». Але в цих законах нічого не сказано про невакцинованих. Сказано про появу на роботі в нетверезому стані; у стані наркотичного або токсичного сп'яніння; відмову або ухилення від обов'язкових медичних оглядів, навчання, інструктажу і перевірки знань з охорони праці та протипожежної охорони; в інших випадках, передбачених законодавством. А постанова - не закон. Чи я не правий?
Дата до Ваван Показати IP 25 Жовтня 2021 20:46
8 листопада, пісатєль.
Внук до Дата Показати IP 25 Жовтня 2021 21:44
Вам хотіли сказати що будь-яке обмеження прав працівників, що не встановлено законодавством, а незаконною постановою, що по своїй суті не відповідає Конституції та законам України є незаконним. Відтак, відсторонення від роботи через відсутність вакцини від коронавірусу в правовому полі є вимушеним прогулом. Як наслідок - це компенсація середньомісячного заробітку за період вимушеного прогулу, за рахунок роботодавця, через рішення суду.
Попандопуло до Внук Показати IP 26 Жовтня 2021 18:27
Я там помилився. 8 листопада тре було писати. Відносно компенсацій. Їх, швидше всього, не буде. Навіть, якщо суд виграєте. В Україні судові рішення для простих громадян просто не виконуються... Тому, якщо нема протипоказань, тре вколотись, мабуть ...
Внук до Попандопуло Показати IP 27 Жовтня 2021 00:05
Все виконується, якщо є офіційно майно.
ОДІН. Показати IP 25 Жовтня 2021 19:38
Цей уряд злочинний.
##Монархіст до ОДІН. Показати IP 25 Жовтня 2021 22:06
Ха-ха... Невакцинованих "пресують", щоб "кинути пряника" вакцинованим. Але оскільки нового або головного "пряника" (захист від інфекції) ніхто дати не в змозі, то "пряники" просто забирають у тих, хто не коловся. Проблема в тому, що чим далі продовжується цей балаган тим більше "пряників" потрібно. А їх можна тільки відібрати в когось іншого... І невациновані рано чи пізно змушені будуть віддати свої "пряники" іншим, а самим померти з голоду... Тому все тільки починається і буде продовжуватися надалі... Хоча, зараз крім невакцинованих ще один "ворог народу" з'явився - ті, хто купує і продає липові сертифікати... В середньовіччя було якось простіше - там крайніми, як правило, завжди визнавали євреїв... А зараз не можна - зараз це антисемітизм... (( От і мучаться керуючі з пошуками винних...))
ДВА до ОДІН. Показати IP 8 Листопада 2021 08:37
Вам всі 30 років влада не така :) То може з себе почнете, а потім на когось будете пальцем тикати?!
Анонім до ДВА Показати IP 8 Листопада 2021 10:25
в якому сенсі з себе?шо та проста людина яка ходить на роботу може? вона чесна не краде нічого. то що має вона змінити? проголосувати і то нема нормальних одні брехуни при владі
Арафат Показати IP 26 Жовтня 2021 04:25
Прийму на роботу відсторонених. Чиновникам - мінімалка, вчителям - процент від виробленого.
Невакцинований до Арафат Показати IP 26 Жовтня 2021 18:51
Куди приходити?))))
Хаха до Арафат Показати IP 8 Листопада 2021 11:17
А ти в курсі, що у чиновників і так мінімалка, а вчиталь тільки на свята від батьків від 2 до 5 тисяч має, просто так, бо вєлікій педагог. Ті вчительки на гроші, що вони деруть з батьків, можуть взагалі від зарплати відмовитись.
Ольга Показати IP 26 Жовтня 2021 18:26
Дискримінація, шантаж, геноцид, порушення права на працю, свободи пересування та і взагалі всіх норм моралі...Як можна назвати владу, яка таким займається?
ОльЗІ до Ольга Показати IP 8 Листопада 2021 08:35
Всі країни світу де розуміють, що таке небезпечний COVID! Вас попереджали заздалегідь! Ви не вакцинуєтесь, а подивіться на країни Європи! Ви не дотримуєтесь маскового режиму, подивіться, що у транспорті і у магазинах робиться! Мало? Не доходить? То так з вами і будуть вчиняти, щоб розуміли, що і до чого! А ще у Боголюби у лікарню завітайте! Ті обурені "писаки" мабуть самі не хворіли і рідних не втрачали від тої зарази, що так скрізь "вумнічають"!
Анонім до ОльЗІ Показати IP 8 Листопада 2021 10:27
та там навіть де 80% вакцинованих німеччина і ще деякі країни всерівно дуже багато хворих.а те що не вмирають то там медицина напевно зовсім не така як у нас..............
АноніМУМУ до Анонім Показати IP 8 Листопада 2021 11:06
Напевно - то головний ваш висновок бо сидите у вигрібній ямі під назвою ФБ і нічого розумного не можете зрозуміти! Ви спочатку в себе досягніть 80%, а потім на когось звертайте і вумнічайте! Ця нація невиліковна!!! :(
а до Ольга Показати IP 8 Листопада 2021 08:50
ЯК можна назвати тих хто збирав в Ковелі і не тільки антивакцинаторів і обіцяв по 500грив за участь в мітингу
факт Показати IP 8 Листопада 2021 08:32
Да пишіть і вумнічайте скільки вам влізе, інтернет терплячий :) а постанова буде діяти! Чому "розумники" так не волаєте коли вже стільки років порушується Конституція де прописано, що в нас освіта і медицина безкоштовні?! Мовчите? :) А тут за ваше здоров'я піклуються, но вам пох... і ви інших наражаєте, бо ви антивакцинатори... То з такими так і треба, якщо в самих мізки не у тому напрямку працюютиь! Не розумієте по доброму, будуть вас жорстоко вчити! Досить вже з такими панькатись, довели такі вже Україну...
Дідо до факт Показати IP 9 Листопада 2021 10:19
Відвідайте психлікарню, вам там допоможуть. Тільки фаховий спеціаліст у вашому випадку.
Микола робить кола Показати IP 8 Листопада 2021 08:39
З сьогоднішнього дня розпочалася робота по створенню і реєстрації нової партії - " Слуга невакцинованого народу ". Всі на вибори ! Наше дєло правоє - ми побідимо !
Ромб до Микола робить кола Показати IP 8 Листопада 2021 11:08
ДБЛ! ти повний Микола!!!
громадянин України Показати IP 8 Листопада 2021 08:45
Чому немає звернення в Конституційний суд з приводу ковідних обмежень та примусрвої вакцинації? Юристи повинні встановити неправомірність таких постанов і порушення Конституції України.
Сс Показати IP 8 Листопада 2021 08:47
Люди виходьте на роботу, вас звільнять за прогул якщо не вийдете. Або вимагають заяву за власним бажанням!
Інструктор Показати IP 8 Листопада 2021 09:06
А авто школи?
Мама Показати IP 8 Листопада 2021 09:09
Мені теж цікаво чи можна, вчитись дочці коли інструктор не вакцинований два рази?
Шок до Мама Показати IP 8 Листопада 2021 14:56
Звичайно не можна. Це ж навчання, і школа!!!!!
Юрист до Мама Показати IP 8 Листопада 2021 17:00
Я не розумію на що дивиться поліція, хай зупиняє інструкторів і штрафу є Можуть розвести заразу Хай вакцинуються. Тоді працюють
Правда Показати IP 8 Листопада 2021 09:17
Вакцина -це не засіб від вірусу.Вакциновані також хворіють і переносять цей вірус,отже епідемія буде продовжуватись.А от вакцинувати потрібно було групи ризику,людей,які мають захворювання хронічні(діабет,серцево-судинні,легеневі...),бо вони помирають від ускладнень,а вже потім людей,які довго знаходяться в закритих приміщеннях(лікарні,школи...).А в нас все аби як і почалися ці непорозуміння.Діти після 1 вересня почали розносити вірус по домівках і інфікувати батьків,бабусь...все закономірно.Червоною зоною можна поправити ситуацію,але мають цим займатися фахівці,а от чи надовго...та ніхто не знає.
правдивіша до Правда Показати IP 8 Листопада 2021 11:11
Звісно буде продовжуватись! Коли у Китаї пару захворівших зараз це катастрофа, а у вас тисячи і купа недолугих коментаторів, антиваксів і недотримання елементарного маскового режиму! То що тут зміниться, про що мова?! :( Тут хворе суспільство на всю голову!!!
Лучанин до Правда Показати IP 8 Листопада 2021 12:23
Фахівці якраз і займаються, але вам цікавіше слухати різних провокаторів, які типу вам істину розказують, яку влада приховує.
лучани Показати IP 8 Листопада 2021 09:19
невакцинованих не тільки потрібно обмежувати, а й лупити батогом, якщо нормальне пояснення не допомагає. Антивакси є ворогами суспільства.
Сергій до лучани Показати IP 8 Листопада 2021 10:23
Ми є здорові, з хорошим набутим імунітетом. А ви, вколоті, є інфікованими з власної ж волі чи обставин, і, до того ж, в деяких випадках заразними. Тому не завидуйте, що ми і досі живі та здорові, жуйте свої соплі, витріть піну з лиця, і сопіть у дві дирки. Не здорові потребують лікаря, а хворі.
СергіЮЮ до Сергій Показати IP 8 Листопада 2021 11:12
У вас хвороба мозку, про який імунітет мова?! :(
Лучанин до Сергій Показати IP 8 Листопада 2021 12:28
Чим інфікується людина, коли проходить щеплення? Фрагментом білка вірусу, розмноження якого вже не відбувається. Як це можна назвати інфікуванням? Це введення речовин, в обмеженій кількості. На кожну з цих речовин організм прореагує виробленням антитіл. Фрагменти кінчаються - антитіла лишаються. Чим інфікований тоді вакцинований. П.С. Ну хоча б книжку базову прочитайте про імунітет, а не сліпо переказуйте байки з мереж. Ви читаєте байки, а тим, хто їх розміщував грошики капають за рекламу...
Анонім до лучани Показати IP 8 Листопада 2021 10:33
ворог це ти зомбі-боєць диванний.
Здоров'я понад усе ! Показати IP 8 Листопада 2021 09:56
Коваль Микола сказав, шо має потужний імунітет від коронавірусу і з успіхом провакционував усіх жінок у своєму селі, а декого і по два рази !
Ашотік до Здоров'я понад усе ! Показати IP 8 Листопада 2021 12:11
А Миколу я провакцинував. Хорошій хлопєц.
ОГО до Здоров'я понад усе ! Показати IP 10 Листопада 2021 10:48
а вкцинопіпєтка не стерлася?
Тарас Показати IP 8 Листопада 2021 12:12
Люди, а чи повинні вчителі під час дистанційки ходити у школу? Ізсвоїми ноутбуками, інтернетом? Всі луцькі школи так?
До Тараса Показати IP 8 Листопада 2021 12:52
Вчителі працюють дистанційно, використовуючи власні ґаджети. У мене сьогодні заглючив зум, тому довелось формат уроку міняти. А що буде завтра ?Але купувати нову техніку, щоб забезпечити навчальний процес, не буду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus