USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Вклавши 2 гривні, отримував 20», – депутат Луцькради про бізнес власника ринку «Шанс»

1 Листопада 2018 17:48
Депутат міськради Олександр Козлюк спростував голослівні звинувачення, що лунали на його адресу від підприємця Петра Шугая, та пояснив, чи справді той належить до представників соціально відповідального бізнесу.

Нагадаємо, під час пленарного засідання 48 сесії Луцької міськради 31 жовтня депутати підтримали три проекти рішень, які напрацювала земельна комісія міськради. У них йшлося про відмову підприємцю Петру Шугаю в поновленні договорів оренди земельних ділянок площею 0,1076, 0,0266 та 0,0115 гектара для обслуговування ринку «Шанс».

Своєю чергою, Петро Шугай в емоційному виступі з трибуни міськради запевнював, що вкладав значні суми власних коштів в ринок та благоустрій прилеглої території. Підприємець звинуватив депутата міськради Олександра Козлюка в цинічній брехні, адже депутат повідомляв, що протягом останніх кількох років Петро Шугай зовсім не долучався до ремонту.


Раніше, під час сесії міськради 29 серпня, депутати не підтримали проекти рішень про поновлення договорів оренди трьох ділянок ринку на 10 років. Тоді Петро Шугай говорив, що тільки за два останні роки рік судився з міськрадою та «заплатив адвокатам і суддям», а коли пропрацював 7 місяців, отримав лист з закликом подавати заяву на продовження договорів оренди. Він стверджував, що коли брав ділянку, на ній було болото, не просив ані копійки з міського бюджету, вклав в облаштування ринку великі кошти, сплачує 460 тисяч гривень щомісяця, а підприємці загалом платять 2 мільйони на рік. Підприємець стверджував, що передав ділянку парковки місту та не займається обдиралівкою підприємців на своєму ринку.

Олександр Козлюк розповів Інформаційному агентству Волинські Новини, що цей суб’єкт господарювання не належить до представників соціально відповідального бізнесу. Так, підприємець, який наголошував, що він дуже відповідальний, насправді збирав з підприємців ринку кошти за бруківку, накриття і за їхній рахунок все облаштовував, тобто, він є посередником. Бюджет отримував незначні кошти від підприємця-«єдинщика» за три земельні ділянки, водночас Петро Шугай брав високу орендну плату з підприємців, не вкладаючи власних коштів. Тобто, умовно вклавши дві гривні, отримував 20. Підприємець раніше користувався ділянкою парковки і стан покриття там нині не найкращий.


Депутат нагадав, що у 2016 році тимчасова комісія міськради виявила на ринку порушення, зокрема, використання земельної ділянки не за цільовим призначенням.

Щодо КП «Луцькі ринки», про яке дехто з депутатів говорить, буцімто воно лише отримує кошти з міського бюджету і не приносить прибутків, Олександр Козлюк зауважив, що будь-яке підприємство стає рентабельним за три роки, а спочатку потрібно вкласти кошти в його розвиток. Наразі нове комунальне підприємство починає господарювати лише на двох земельних ділянках, водночас облспоживспілка досі намагається всіляко перешкоджати його роботі. Отже, рентабельність підприємства можна проаналізувати лише за три роки.

Олександр Козлюк рішуче заперечує звинувачення з боку підприємця Петра Шугая в тому, що він буцімто з ним про щось особисто домовлявся. Депутат стверджує, що бачився з підприємцем лише під час засідань комісій міськради та сесій, тож з уст Петра Шугая пролунав наклеп. Олександр Козлюк попереджає, що за подібні слова варто відповідати у судовому порядку, адже ми живемо у правовій державі. Отже, замість того, щоб ображати честь і гідність депутатів, висловлюючи на загал свої припущення, варто звертатися до суду.

Попри те, що тимчасова комісія міськради давно рекомендувала Петру Шугаю демонтувати незаконні тимчасові споруди, підприємець нічого не зробив, лише відмовився від автопарковки. Незаконні кіоски залишилися, а підприємці, які вкладали в них кошти, стали заручниками ситуації.

Як можна побачити сьогодні, дорожнє покриття на ділянці парковки, від якої відмовився підприємець, перебуває у поганому стані: є численні калюжі та ями. Торгові ряди теж зовні не виглядають зразком вдалого господарювання – накриття над рядами має безліч дірок.


Зауважимо, що ще у 2016 році створена у міськраді тимчасова контрольна комісія з питань врегулювання діяльності ринків на території міста Луцька висувала такі рекомендації щодо ринку «Шанс»: «встановили, що на земельній ділянці, яка має цільове призначення для обслуговування денної стоянки автомобілів для обслуговування ринку, знаходиться дві металеві конструкції, а тому вказана земельна ділянка використовується не за цільовим призначенням.

Міськраді рекомендували не поновлювати договір оренди землі від 23.02.2010 р. земельної ділянки загальною площею 395 метрів квадратних на новий термін, а управлінню земельних ресурсів - вжити заходів щодо повернення ділянки до комунальної власності. Департаменту муніципальної поліції рекомендували вжити заходів щодо знесення металевих конструкцій на вказаній земельній ділянці. Члени комісії рекомендували розглянути можливість передачі вказаної земельної ділянки КП «АвтоПаркСервіс» для організації стоянки і парковки та для здійснення статутної діяльності».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Справедливий Показати IP 2 Листопада 2018 09:44
Та коли ж настане те свято - що би той ринок перенесли за межі міста!!!??? На.уя він там?? Скажіть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus