USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Волинянин вбив неповнолітнього брата: його відпустили з зали суду

26 Березня 2020 16:24
Волинянину, який наніс смертельне ножове поранення своєму двоюрідному брату, американцю, нарешті винесли вирок – два роки позбавлення волі. Однак він був затриманий ще у 2017 році, тому повністю відбув покарання.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області.

Так, 11 вересня 2017 року обвинувачений перебував у власній квартирі в Нововолинську в стані алкогольного сп’яніння. Захищаючись він нападу свого неповнолітнього двоюрідного брата, який кілька разів вдарив його лезом ножа в передпліччя, обвинувачений викрутив ніж в напрямку грудей потерпілого. Перевищуючи межі допустимої самооборони, обвинувачений наніс своєму двоюрідному брату удар ножем в груди, внаслідок чого той помер.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково. Зазначив, що злочин вчинив в умовах самооборони. Вказав, що у нього не було умислу та мети позбавляти свого двоюрідного брата життя. Він зазначив, що подія мала місце за інших обставин, аніж це було описано у пред`явленому йому обвинуваченні. З його слів, під час конфлікту, коли він викрутив ніж в сторону потерпілого, саме його брат надавив на нього, після чого лезо ножа штрикнуло груди.

Рідна тітка обвинуваченого та потерпілого виступала від імені матері померлого, яка проживає в США. За результатами судового розгляду справи вона просила виправдати обвинуваченого у вчиненні умисного вбивства. Жінка заявила про недоведеність його вини у вчиненні даного злочину стороною обвинувачення.

Суд визнав волинянина винним за статтею 118 КК України (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк два роки. Однак на момент вироку він вже відсидів за ґратами два роки та шість місяців, тож повністю відбув покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
савченко Показати IP 26 Березня 2020 17:15
как дважды два- он защищался, а я умнейшая! Такой закон могла придумать только я и только в Украине! слава мне!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus