USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиньрада підтримала вимоги військових пенсіонерів

8 Лютого 2018 11:11
Депутати Волинської обласної ради підтримали ветеранів і пенсіонерів силових відомств України, які потребують перерахунку та виплати пенсій. Офіційне звернення із зазначенням вимог військових пенсіонерів, обранці громади скерують на адресу президента, кабміну та Верховної Ради.

Про це стало відомо під час засідання позачергової 18-ї сесії облради 8 лютого.

Відзначимо, що військові пенсіонери вже деякий час добиваються перерахунку та виплати пенсій. Вони за участю громадської організації «Громадський рух пенсіонерів силових відомств» двічі збиралися перед приміщенням обласної ради в Луцьку для озвучення своїх вимог. Йдеться, зокрема, про належне пенсійне забезпечення, збереження соціальних гарантій і пільг.

Ветерани невдоволені рішенням про відтермінування постанови Кабінету Міністрів № 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» і вимагають забезпечення дотримання конституційних прав колишніх силовиків. Так, Кабмін мав збільшити пенсійне забезпечення для цієї категорії населення з 1 січня 2018 року, однак відтермінував перерахунок виплат на рік – до 2019 року.

«Я 28 років прослужив в армії, як і багато моїх товаришів. Нас 500 тисяч осіб. Наші пенсії не дозволяють нам виживати, ми недоотримуємо від 2 до 5 тисяч гривень до пенсії. Ми отримуємо половину від тієї суми, яку маємо отримувати, а куди іде решта кштів? Ми не можемо більше терпіти. Нас 500 тисяч розумних, вишколених бойових офіцерів, які зараз змушені так жахливо жити», – акцентував представник військових пенсіонерів.
Депутат Олександр Панасюк звернув увагу на те, що, окрім питання пенсій, потрібно теж реорганізовувати армію, аби забезпечувати належні умови бійцям, які зараз забезпечують мир на сході держави.

Голова облради Ігор Палиця акцентував, що питання стану української армії стосується не військових пенсіонерів, а держави, яка розкрадала кошти, які мали йти на забезпечення армії.

«Ці офіцери виконували свої обов'язки і захищали свою державу. І ми зараз повинні забезпечити їм нормальні умови, адже постійно підвищуються тарифи, рахунки за які військові пенсіонери не можуть оплачувати», – наглосив Ігор Палиця.
«Упродовж останніх років органи державної влади України маніпулюють чинним законодавством та ігнорують передбачений перерахунок пенсій військовим різних категорій з урахуванням передбаченого грошового забезпечення… Військовослужбовці очікували, що багаторічний безлад у пенсійному забезпеченні буде припинений і особи, звільнені з військової служби, отримають суттєву матеріальну підтримку від держави», – зазначено у зверненні, яке депутати направлять уряду.

Нагадаємо, що таке ж звернення з вимогою провести перерахунок і виплату пенсій ветеранам і пенсіонерам силових відомств скерувала теж Луцька міська рада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Коршун М.В. Показати IP 8 Лютого 2018 11:31
Слава депутатам Волинської обласної ради на чолі з тов. Палицею, за їх тверду і патріотичну громадську позицю в підтримці законних вимог пенсіонерами силових структур.!!!!!!!!!!!
Рома Показати IP 8 Лютого 2018 12:37
Так захищали Україну,що мало її не втратили!
Скептик до Рома Показати IP 8 Лютого 2018 16:17
Сображаловку включи , це пенсіонери а не діючі силовики . В свій час вони виконали все згідно Конституції ....Згідно діючого Закону України ім держава не доплачує всі положені гроші , вони борються щоб відновити свої права , зрозумів .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus