USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинському військовому ліцею виділили 9,6 млн

23 Жовтня 2021 17:23
Волинський обласний ліцей імені Героїв Небесної Сотні з посиленою військово-фізичною підготовкою зможе цьогоріч реконструювати корпуси, розташовані у колишньому санаторії «Турія».

Рішення про виділення коштів на співфінансування об’єкту ухвалили депутати під час засідання позачергової 9-ї сесії облради.

Як повідомлялося раніше, ліцей виграв 14,8 мільйона гривень у проекті МОН «Спроможна школа для кращих результатів» на проект реконструкції корпусів, розташованих у колишньому санаторії «Турія». Проте була небезпека ці гроші втратити, бо обласний бюджет мав відшукати солідну суму на співфінансування – понад 10 мільйонів гривень.

Зі слів директора департаменту фінансів та бюджету Волинської ОДА Ігоря Никитюка, об’єкт має бути завершений і зданий цього року. Тож аби не втратити шанс довести до ладу заклад, довелося в стислі терміни шукати кошти на співфінансування. Зокрема, за погодженням управлінь освіти та охорони здоров’я, 9,6 мільйона гривень перерахують з «ковідного» фонду обласного бюджету. Ще один мільйон гривень – власні резерви ліцею, які вдалося зекономити: під час дистанційного навчання тут заощадили на харчуванні.

До слова, у Ковелі уже відбулося обговорення детального плану території, де розташовані корпуси.

Нагадаємо, за попереднього керівництва санаторій «Турія», що в Ковелі, примусово доводили до банкрутства, штучно заводили у борги, аби продати за безцінь і приватизувати. Але завдяки спільним зусиллям депутатів облради попередньої каденції та особистому втручанню тодішнього голови облради Ігоря Палиці санаторій вдалося залишити у комунальній власності. Майновий комплекс «Турії» у 2016 році передали обласному військовому ліцею.

З того часу на території тривали ремонтні роботи, бо він був у занедбаному стані. Роботи зробили чимало: замінили проводку, батареї, ремонтували дахи, утеплювали фасади, облаштовували навчальні кабінети. Але залишалося ще чимало потреб. Приміром, корпус військового ліцею у Ковелі потребує модернізації системи опалення, це дало б змогу суттєво економити енергоносії, бо труби теплопостачання в аварійному стані.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus