USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Вранці на автомобілях кіптява. Чим люди дихають?»: цукровий завод під Луцьком просять знову перевірити

15 Червня 2021 13:11
Міська рада готуватиме звернення до Мінекології з проханням перевірити Гнідавський цукровий завод щодо викидів у повітря.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Як раніше писало Інформаційне агентство Волинські Новини, цукровий завод має котельню, яка може працювати і на газу, і на мазуті. І коли котельня працює на газу, то труба не димить, а коли її переключають на мазут, то починає виділятися чорний їдкий дим.

Читати ще: Нове екологічне лихо? Лучани скаржаться на їдкий дим із цукрового заводу

18 травня на позачерговій сесії Луцької міської ради депутати розглянули проєкт рішення Про звернення Держекоінспекції, Держпродспоживслужби щодо вирішення екологічних проблем територіальної громади міста та прилеглих до нього населених пунктів, пов’язаних із забруднення атмосферного повітря промисловими викидами та нестерпним смородом, що становить загрозу для здоров’я населення, від діяльності ПрАТ «Гнідавський цукровий завод».

Як зазначив міський голова Ігор Поліщук, перевірка відбулася, а проблема не вирішена. Тож він доручив начальниці управління екології Оксані Лисак з’ясувати, які результати перевірки, і готувати нове звернення, уже на адресу Міністерства екології.

«Чорний дим як був, так і є. Невже це не порушення: на автомобілях вранці сажа, яка з труби вилітає. Чим люди дихають, яка екологія? Ми готували проект рішення, пройшло три тижні після його ухвалення, і немає ефекту. Треба готувати нове звернення на Мінекології та інші органи, хай перевіряють Гнідавський цукровий завод», - зазначив він.

До слова, Гнідавський цукровий завод зареєстрований та розташований на території Боратинської сільської ради, тому фактично Луцька міська рада не має на нього впливу. Однак страждають від його діяльності саме мешканці Луцької територіальної громади.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанка Показати IP 15 Червня 2021 13:47
Ще пивзавод перевірте! Теж травить людей!
Микола з Кічкарівки Показати IP 15 Червня 2021 16:39
Якшо всі заводи провіряти - то всі ! Прононую себе в комісію по перевірці чистоти продукції спирто-горілчаного комбінату !
Експерт Показати IP 15 Червня 2021 17:09
Я вас попереджував
Лучанин Показати IP 15 Червня 2021 21:22
Завод коптів як на фото місяць тому - в місті фекаліі не чути було, не коптить - фекаліями все місто смердить....
Експьорд Показати IP 15 Червня 2021 21:23
Закрити всі заводи. Людей в Польщу Залишити в Луцьку тільки генделі і розважальні заклади
Читач до Експьорд Показати IP 15 Червня 2021 22:32
До чого цей дурний базар? Якщо виробництво таке творить, то його закриють і в Польщі і в нас його треба зупиняти. Може ще скрізь могильники відходів зробимо - бо ж робочі місця будуть...
Атакуй, не атакуй .. Показати IP 15 Червня 2021 22:26
Чим смердить на очисних ? Гі&ном ! А може навколо них сосни посадити ? То буде смердіти, ніби під сосною хтось на&рав !
патріот Показати IP 16 Червня 2021 08:14
На Заході екологи вже б давно таке підприємство закрили, через шкоду людям, природоохоронці б такий кіпіш підняли, що мало місця було б керівникам!!! Але тут Україна... :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus