USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Всі звинувачення – неправда»: суддя Тандир переконував, що їхав повільно та не був п'яний

28 Травня 2023 21:59
Очільник Макарівського суду збив нацгвардійця на дорозі, внаслідок чого той помер. Йдеться про Олексія Тандира. Згодом він запевнив, що був тверезий на момент аварії та їхав на дуже повільній швидкості.

Як інформує 24 канал, про це повідомили у Вищій раді правосуддя.

У ніч проти 26 травня у столиці Олексій Тандир збив військовослужбовця Вадима Бондаренка. Згодом відбулось засідання Вищої ради правосуддя, на якому обвинувачений у ДТП суддя намагався виправдатися.

Варто сказати, що Вища рада правосуддя дозволила взяти Тандира під арешт на два місяці – до 21 липня – без можливості внесення застави.

Під час засідання щодо своєї справи обвинувачений запевнив, що їхав зі швидкістю у 20 кілометрів на годину, та відкинув усі звинувачення стосовно того, що був у той момент у стані алкогольного сп’яніння.

«Я їхав з невеликою швидкістю, я поясню, тому що були ще інші машини, я їхав у потоці. Там не такий потік, коли час-пік, але ще інші машини їхали. Я просто не пам’ятаю – до цих знаків чи після. Але я їхав у потоці машин, і там швидко їхати неможливо. Там пластикові загородження стоять, і їх швидко не проїдеш. Ну, 20 (кілометрів на годину – 24 Канал)», – сказав він.

Окрім того, Тандир прокоментував звинувачення прокурора стосовно того, що в його автівці знайшли пляшку з-під алкоголю. Власне, на них він відповів, що просто-таки не знав про існування цього у своїй машині: «Я не знаю про цю пляшку. Я побачив це лише на фотографіях. Найімовірніше, вона в машині лежала ще до того, тому що я на фотографії бачив на пасажирському сидінні, на підлозі вона валялась».

Під час цього ж засідання Тандир визнав провину за цю ДТП та пообіцяв співпрацювати зі слідством. Також суддя попросив вибачення у родини загиблого нацгвардійця. Водночас він відкинув звинувачення стосовно того, що відмовлявся здавати аналізи.

Ймовірно, Тандир відмовився здавати аналізи на вміст алкоголю у своїй крові після того, як це ДТП трапилося. Власне, про це повідомляли ЗМІ.

Водночас представниця ДБР Тетяна Сапьян констатувала, що підозрюваний намагається маніпулювати судовим процесом.

Однак, за її словами, уже зібрали усі необхідні свідчення, факти та дані, аби довести провину глави Макарівського суду.

Якщо провину Олексія Тандира доведуть, йому загрожує до 10 років позбавлення волі за статею 286-1 Кримінального кодексу. У ній йдеться про порушення правил дорожнього руху напідпитку.

Нагадаємо, у загиблого нацгвардійця залишилося троє дітей, а його батько і брат воюють з окупантами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тандира Показати IP 28 Травня 2023 22:20
Бля буду навіть не нюхав, чесслово! І як тут не повірити?
Клава Показати IP 29 Травня 2023 03:50
те чмо (Тандир) мало все: престижну роботу, пристойну зарплату, перспективну пенсію, бронь від мобілізації, не виключено, що про щось і "зліва" рішало.. та хто ж буде виховувати підлеглих, коли екс-голова ВСУ зайнятий своїми кишенями і всю судову гілку "курує" "золотий тілець" ?..
Yevgen Показати IP 29 Травня 2023 08:56
1982-1985-1987 – 1991 Сидел в Карцерах, голодал… Применяли Карательную Психиатрию – Сделали Инвалидом . Зачем? Ради ВАШОЙ ШАЙКИ ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus