USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Втікаючи на човні від мобілізації, двоє росіян допливли до Аляски

7 Жовтня 2022 13:05
Двоє росіян перетнули на човні Берингове море, втікаючи від мобілізації, та висадилися на Острові Святого Лаврентія на Алясці, аби попросити притулку в США.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Alaska`s News Source.

Офіс сенатора від штату Аляска Дена Саллівана 6 жовтня підтвердив, що двоє росіян, які заявили, що припливли з прибережного міста на північному сході росії, аби уникнути мобілізації, тепер шукають притулку в Сполучених Штатах.

Раніше цього тижня двоє чоловіків висадилися з човна біля містечка Гамбелл на острові Святого Лаврентія. Їх виявили місцеві жителі та віддали береговій поліції.

Міністерство нацбезпеки США повідомило, що чоловіків доправили в Анкорідж для з’ясування обставин перетину ними кордону.

Наразі росіяни хочуть просити про надання притулку в США. За словами місцевого адвоката, зазвичай цей процес включає офіційне клопотання про надання притулку і слухання справи суддею з імміграційних справ. Цей процес може зайняти кілька місяців.

Губернатор Аляски Майк Данліві вважає, що цей епізод є одиничним, і наразі вони не очікують потоку нелегальних мігрантів з рф.

Як повідомлялося, 21 вересня президент росії путін підписав указ про проведення мобілізації. Влада називає її частковою: заявляється, що до армії будуть відправлені до 300 тисяч осіб, які мають статус резервіста. Проте чисельність передбачуваного призову у відкритій частині указу не розкривається. російські ЗМІ в еміграції стверджували, що на війну можуть бути відправлені близько мільйона людей.

Читати ще: Мобілізація, яку оголосив Путін, наразі не вплине на хід війни, – ISW

Майже за два тижні після оголошення мобілізації рф залишили за різними оцінками від 600 тис. до 1 млн осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Вмасці Показати IP 7 Жовтня 2022 13:57
Поки Маск хизується в твітер відстутністю інтелекту, в Народноу республіку Аляска спливається електорат.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus