USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Викрадену у Франції картину вартістю 1,5 млн доларів знайшли в Україні

23 Квітня 2019 19:46
В Україні в ході обшуків у підозрюваних у вбивстві екс-власника заводу ювелірних виробів Сергія Кисельова знайшли картину, яка є коштовним оригіналом, викраденим із французького музею.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Картину «Порт Ла-Рошель» Поля Сіньяка 1915 року, вартістю 1,5 мільйона доларів, передадуть Франції, повідомляє 23 квітня прес-служба МВС.

За словами начальника Департаменту карного розшуку Сергія Тихонова, кілька місяців тому оперативні підрозділи отримали інформацію, що група громадян України намагається знайти покупців на продаж картин, які були викрадені в Європі.

«В ході розслідування було встановлено, що один із злочинців причетний до вчинення крадіжок картин в Європі, також причетний до вбивства ювеліра Сергія Кисельова. Під час обшуків у злочинців було виявлено вогнепальну зброю, гранати, а також витвори мистецтва, серед яких Поля Синьяка «Порт Ла – Рошель», – розповів Тихонов.

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсена Аваков висловив сподівання, що найближчим часом картину вдасться передати французькій стороні.

В свою чергу, як повідомила «Українській правді» прес-секретар прокуратури міста Києва Надія Максимець, 23 квітня Шевченківський районний суд задовольнив клопотання прокуратури про арешт речових доказів, вилучених під час обшуків у фігурантів цього кримінального провадження.

«Серед іншого, судом накладено арешт і на зазначену картину французького майстра», – сказала Максимець.

Водночас за її словами, питання повернення полотна французькій стороні є пріоритетним і для прокуратури.

«У зв’язку з чим органи прокуратури всіляко сприятимуть вирішенню цього питання у рамках міжнародно-правового співробітництва між нашими країнами», – зазначила речниця прокуратури Києва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus