USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Викрадену картину Ван Гога повернули до нідерландського музею

13 Лютого 2024 23:13
Картина молодого Вінсента Ван Гога 1884 року, яка була викрадена чотири роки тому, буде виставлена на загальний огляд у березні.

Про це повідомляє ARTnews.

Протягом багатьох років місцезнаходження картини «Пасторський сад в Нуенені навесні» було невідомим, незважаючи на те, що людина, яка вкрала її, на прізвисько «Нільс М» і можливий замовник Пітер Рой К. відбували тюремне ув’язнення.

Наприкінці минулого року пейзаж знайшов арт-детектив Артур Бранд, який раніше прославився завдяки розслідуванням, пов’язаних з картиною Пікассо «Бюст жінки» та перснем Оскара Вайлда.

Як розповів детектив, пізно ввечері минулого року він почув стукіт у двері. Коли він відчинив, невідомий чоловік передав Бранду зім’яту синю сумку ІКЕА, а потім втік. Всередині детектив виявив картину Ван Гога, а його колега зняв на відео розпакування, а потім перевірив автентичність картини.

Читати ще: На аукціон виставили картину Ван Гога, яку востаннє бачили понад століття тому

Зустріч була заздалегідь призначена, і поліція була попереджена. За словами Артура Бранда, ймовірно, картину постійно передавали в кримінальному середовищі і ніхто не хотів виставляти її на продаж. Вартість роботи оцінюється від 3 до 6 мільйонів євро, але ця сума не була варта можливих ризиків для продавця.

Зазначається, що картина має пошкодження – велику білу подряпину внизу полотна. Вона з’явилася в результаті пограбування. Реставратор картини в Роттердамському музеї Мар’ян де Віссер розповів, що це серйозне пошкодження і воно проходить через усі шари, лак, фарбу, а потім у ґрунт.

З полотна видалили увесь пил та бруд, а також досліджують можливі варіанти реставрації.

Раніше повідомлялося, що у Відні знайшли картину австрійського художника Густава Клімта, яка вважалася втраченою близько 100 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus