USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Взимку Росія не припинить атакувати ракетами, проте бойові дії можуть сповільнитись, – Білий дім

1 Грудня 2022 15:09
Влада США констатує високу ймовірність того, що Росія продовжить завдавати ракетні удари по цивільній інфраструктурі України, а хід бойових дій на землі, хоч і може сповільнитися взимку, але не зупиниться.

Про це 30 листопада заявив координатор із питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

"Звісно, росіяни не демонструють жодних ознак, що вони збираються припинити або зменшити свої атаки по цивільній інфраструктурі, які вони проводять впродовж останніх кількох тижнів", – зауважив представник Білого дому.

Він підкреслив, що США разом із союзниками й партнерами мають намір продовжувати допомагати Україні з відновленням постраждалої критичної інфраструктури, а також зміцнювати її протиповітряну оборону.

Також Кірбі сказав, що, за оцінкою американської сторони, інтенсивність бойових дій в Україні впродовж зимових місяців зменшиться, а повітряні операції будуть ускладнені через погодні умови.

Читати ще: Готують старі ракети і дорозвідують: у ГУР поінформували про нову масовану атаку Росії

"Це не означає, що, на нашу думку, все просто завмре: ми абсолютно вважаємо, що військові операції продовжуватимуться у зимові місяці", – додав він.

До слова, за оцінкою американського оборонного відомства, Росія зумисне запускає по цілях в Україні крилаті ракети без ядерних боєголовок, щоб спробувати виснажити запаси української протиповітряної оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus