USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Я виносив з поля бою вбитих через неякісну зброю з Укроборонпрому. Скільки ви вкрали?» – ветеран АТО до Порошенка

19 Березня 2019 16:29
Ветеран АТО Сергій Коротких звернувся до Президента України Петра Порошенка зі запитанням, скільки коштів було вкрадено з оборонного бюджету.

Про це він сказав у ефірі одного з телеканалів, пише NewsMakers.

«Я хочу звернутися до поки що Президента Петра Олексійовича. Подивіться на фото людей за моєю спиною – це загиблі (на російсько-українській війні. – Ред.), частину з яких я виносив. Усі вони – мої друзі та знайомі. Серед них і 18-річний «Аксьон», якому для того, щоб залишитися живим, не вистачило окулярів за $100. Серед них є Микола Береза, котрий загинув через те, що БМП, яким він прикривався, був неякісно відремонтований на заводах «Укроборонпрому» і заглох під час бою. А через 15 пострілів перестала стріляти встановлена на ньому зброя. І не тому, що його підбили, а тому, що його так «якісно» відремонтували», – сказав Коротких.

За словами ветерана війни, Президент повинен негайно відповісти на задані суспільством запитання про його причетність до корупції в оборонній сфері.

«Я звертаюся до Президента: перестаньте їздити з туром по країні і розповідати казки про майбутнє хороше життя. Розкажіть краще, як і які оборонні контракти ви отримали на свої заводи «Богдан» і «Ленінська кузня»? Про те, скільки грошей ви там вкрали? Я буду радий помилятися, але хотів би отримати результати розслідування тут і зараз: що було з вами й отриманими вами контрактами «Укроборонпрому» за усі роки президентства?», – заявив ветеран російсько-української війни.
Нагадаємо, 25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому йшлося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор разом з Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою контрабандою поставляли оборонним підприємствам України російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в декілька разів цінами. Президент фактично визнав достовірність розслідування «Наших грошей» і звільнив Олега Гладковського з посади заступника секретаря РНБО. САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Навуходоносор Показати IP 19 Березня 2019 16:43
Сегодня президент Казахстана ушел в отставку. Нашему взять бы пример со своего коллеги, время ведь еще есть - 11 дней.
Я до Навуходоносор Показати IP 20 Березня 2019 07:09
порівняли - Президента з порошенком
51 незнаменита Показати IP 20 Березня 2019 07:41
Ше нас тыльки майдануті білоруси невчили ума разума.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus