USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як планують облаштувати територію Старого ринку у Луцьку. Проєкт

4 Листопада 2020 18:40
У Луцьку завершився архітектурний конкурс концепцій з облаштування території Центрального ринку. Переможець отримає 75 тисяч гривень.

Яка ідея перемогла

Заступниця управління архітектури та містобудування Софія Гула розповіла «Першому», що журі визначило переможців ще 23 вересня. Так, перше місце посіла робота Лисак Мар’яни Миколаївни, передає ВолиньPost.

Вона передбачає створення зон сільськогосподарського ярмарку, проведення фестивалів, свят, готельно-ресторанного комплексу, містечка майстрів (відновленого кварталу історичної забудови з майстернями художників, сувенірними магазинами та закладами громадського харчування).

На дахах будівель пропонується облаштувати зелені зони з газоном та деревами.

Однак до концепції ще можуть вносити зміни, коли розроблятимуть детальний проєкт.

«Концепція стане основою для робіт», – пояснила чиновниця.

Втілювати ідею в життя точно не будуть цього року через брак часу і грошей. Почати проєктування можуть наступного року, але це залежатиме від ситуації в країні. Ймовірно, буде поетапна реконструкція.
Хто посів друге і третє місце

Друге місце зайняла концепція Ольги та Юрія Андрейчиних. Вони отримають 50 тисяч гривень нагороди. Ідея передбачала продовження парку, створення нових ландшафтних форм. «Всі приміщення (культурні центри, ресторани, готелі) вписані в об’єми, що мають форму пагорбів. Таким чином автори проєкту навмисно відмовляються від фасадів у класичному розумінні», – йшлося в описі концепції.

Третє місце посіла Анна Осадча. Вона отримає 25 тисяч гривень за ідею реконструкції існуючих павільйонів Старого ринку та будівництва нового критого павільйону, майданчика з сезонним базаром. Комплекс будівель пропонували продовжити до зупинки «Старий ринок», а також передбачити будівництво бетонно-скляного культурного центру.

Окрім цього, усі 6 учасників другого туру архітектурного конкурсу отримають по 8 330 гривень заохочувальної премії.

Концепція, яка посіла 2 місце
Концепція, яка посіла 3 місце
Нагадаємо, на початку зими минулого року виконавчий комітет Луцької міської ради оголосив Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу концепцію розвитку території, прилеглої до Луцького замку.

Конкурс складається з двох турів – відкритого і замовленого конкурсів. Перший із них закінчився 23 березня. Його учасники розробили ескіз-ідеї розвитку згаданої території. Загалом на конкурс було подано 19 робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
лучанка Показати IP 4 Листопада 2020 19:02
Які гидотні проекти .
волинь чемпіон Показати IP 4 Листопада 2020 19:05
Правила забудови передбачають ооб'язковість облаштування стоянок автотранспорту при плануванні територій. Нехай буде платна, але вона повинна бути. Інакше хаос у Луцьку збільшиться.
Нострадамус Показати IP 4 Листопада 2020 19:17
Замiсть того, щоб доповнити територiю замку будiвлями в середньовiчному стилi, понамальовували склянiкоробки, зароcлi, чк закинутi руiни стародавнiх мicтв джунглях...
дідо Показати IP 4 Листопада 2020 19:26
контейнерне гетто було красивіше)))
Артур Ставицький Показати IP 4 Листопада 2020 20:20
"На дахах будівель пропонується облаштувати зелені зони з газоном та деревами." Ті, хто вірить, що так роблять в Європі - ті не були в Європі. Ця територія - прекрасне місце для прогулянок, звідки відкриваються чудові види на мури замку. Думка про те, як прогулюєшся такою просторою і гарною територією, захоплює дух. Прокласти звичайні доріжки, адекватно озеленити - так роблять у Європі. Вся справа у простоті. Натомість, я не сумніваюся, що замість гарних ліхтарів будуть "вішалки", а думка про фасади-труби у історичному центрі міста просто відбирає мову.
Анонім до Артур Ставицький Показати IP 4 Листопада 2020 22:03
У Відні я досить часто зустрічала озеленення, дерева, зони відпочинку на другому, третьому ярусі, думаю, зараз там це досить модно
лучанка до Анонім Показати IP 5 Листопада 2020 16:15
А як озеленені дахи виглядають без зелені, тобто майже пів року? Дуже естетично?
Лучанка до Анонім Показати IP 6 Листопада 2020 22:18
Справді? В якому саме районі ви таке бачили в Відні, бо я не бачу.
Анонім Показати IP 4 Листопада 2020 20:22
Совдепщину нагадує.
Санти Показати IP 5 Листопада 2020 01:12
Полная безвкусица,можно что-то придумать где меньше стекла и пластика?
маня Показати IP 5 Листопада 2020 13:45
Все страшне!
Хамло Показати IP 6 Листопада 2020 08:45
Передайте проектанту-переможцю щоб не брав чужі зображення. Все легко гуглиться.
Лучанка Показати IP 6 Листопада 2020 22:12
Жах, а пальми в Луцьку до чого? В зимку буде металево скляна пустеля, і замку видно не буде. Дизайн робіть на папері, а не комп'ютері. Бо на комп'ютері час затрачається на саму програму, а не на дизайн. Аж плакати хочеться від такаго жаху.
Лора Показати IP 10 Листопада 2020 09:11
Мда.. Немає слів від такої "краси". а де ж Старе місто?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus