USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЄС виділив €700 тисяч на допомогу мігрантам на польському кордоні

17 Листопада 2021 20:23
Євросоюз виділив 700 тисяч євро на гуманітарну допомогу мігрантам, які намагаються потрапити до Польщі з території Білорусі.

Про це повідомляє Єврокомісія 17 листопада, передає Кореспондент.

З цих грошей 200 тисяч євро отримають Червоний Хрест та Червоний півмісяць, які зможуть передати кошти білоруському Червоному Хресту для надання необхідної гуманітарної допомоги, включаючи продукти харчування, гігієнічні набори, ковдри та аптечки першої допомоги.

Читати ще: Через напругу на українсько-білоруському кордоні на Волині резервістам вручать повістки

Крім того, ЄС додатково мобілізував 500 тисяч євро на гуманітарне фінансування – наразі обговорюється використання цих коштів із гуманітарними партнерськими організаціями.

«ЄС підтримує своїх гуманітарних партнерів, щоб полегшити страждання людей, які застрягли на кордоні та в інших частинах Білорусі. Я закликаю до постійного доступу гуманітарних організацій з обох сторін, щоб дістатися цієї великої групи біженців та мігрантів та надати їм термінову допомогу», – сказав єврокомісар із кризового управління Янез Ленарчич.

Напередодні декілька груп мігрантів уночі знову намагалися перетнути держкордон Білорусі та Польщі. Ситуація на кордоні швидко не вирішиться, вважає польська влада.

Нагадаємо, дії Олександра Лукашенка у Білорусі спровокували міграційну кризу на кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Велику колону мігрантів вранці 8 листопада зафіксували очевидці у прикордонному районі Білорусі, яка рухалася до прикордонного КПП «Брузги-Кузниця» на білорусько-польському кордоні. Колону супроводжували люди у військовій формі та з автоматами.

Увечері 9 листопада двом чималим групам нелегальних мігрантів вдалося прорватися через білорусько-польський кордон. Польща стягнула на кордон 13 тисяч військових.

У зв'язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні Україна посилила кордон з Білоруссю. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перебуваючи з візитом на Волині, кордон з Білоруссю додатково охоронятимуть близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Отакої Показати IP 17 Листопада 2021 21:20
Меркель позвонила Путину 10 ноября. Меркель позвонила Лукашенко 15 ноября. Отберите кто то у бабушки телефон пока она Польшу на Лукашенко не переписала)))
Гі гієна Європи Показати IP 18 Листопада 2021 08:52
Правильно, що пшикам ніц не дали.
море Показати IP 18 Листопада 2021 08:56
єс допомагає хай їх і забирає,в чому проблема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus