USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За фактом забруднення повітря у Луцьку відкрили кримінальну справу

30 Липня 2019 09:43
Відкрито кримінальне провадження за правопорушення у сфері охорони атмосферного повітря. Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Луцька міська рада ще 3 липня звернулася до прокуратури Волинської області з приводу вчинення кримінального правопорушення у сфері охорони атмосферного повітря, реагуючи на масові зверненнями мешканців Луцька зі скаргами на жахливий сморід, погіршення стану здоров’я та нестерпні умови життя і праці.

Луцька місцева прокуратура повідомила про проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому 03.07.2019 за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 239. ч.1 ст. 241 Кримінального Кодексу України за фактом здійснення забруднення земель, що створило небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля, а також забруднення та зміни природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей та для довкілля речовинами, відходами та іншими матеріалами промислового виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, що створює небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля м. Луцька та наближених до нього населених пунктів, шляхом зливу забруднюючих речовин, відходів та інших матеріалів в каналізаційну мережу міста Луцька та поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі для забезпечення повного та всебічного розслідування кримінального правопорушення, з’ясування усіх важливих обставин його вчинення та прийняття законного кінцевого рішення.



Відзначимо, раніше, аби визначити джерело поширення нестерпного смороду, створена при міськраді тимчасова комісія перевірила роботу низки підприємств. Результат однозначний – причиною різкого погіршення екологічного стану міста є неправомірне розміщення відходів мелясної барди ТОВ «Біопаливно-енергетична компанія» на полях фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод».

Із 15 липня поля фільтрації засипають ґрунтом і вапном, а також тривають роботи зі знезараження рідин.

Своєю чергою, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт повідомляв, що міськрада не досягла домовленостей із «БІО ПЕК». Умова міськради лише одна – встановлення заводом сертифікованого обладнання, що унеможливить виникнення смороду, або призупинення роботи підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «БІО ПЕК» ЗАЯВЛЯЄ, ЩО НЕ ЗЛИВАЄ ВІДХОДИ НА ПОЛЯ ФІЛЬТРАЦІЇ З ВЕРЕСНЯ 2017 РОКУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Стомленийвідбрехунів Показати IP 30 Липня 2019 10:24
29.07.2019 після 22 год на Львівській та Вересневому нестерпно смерділо. Потрібно вже закрити цю екологічну бомбу уповільненої дії.
лучанин Показати IP 30 Липня 2019 10:40
Тільки й роботи,що язиками мелють.А,як смерділо,так і смердить.Немає такого вечора,щоб в центрі міста не смерділо.За,що зарплати отримують?
Анонім Показати IP 30 Липня 2019 13:33
З усього вище прочитаного висновки такі. Барду ніхто нікуди не зливає, бо коли б зливали, то зловили б 100%. Ніяких савків з бардою немає, в каналізації барди немає, а смердить. При чому смердить в центрі і на 40 -му. То може причина все ж таки не в барді? Не уявляю як запах з Вересневого кожен день може долітати до центру.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus