USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Задля збереження життя особового складу: ЗСУ відступили із Соледара

25 Січня 2023 14:50
Збройні сили України повністю відійшли від населеного пункту Соледар Донецької області.

Про це ВВС News Україна повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

«Задля збереження життя особового складу Сили оборони відійшли від Соледара і закріпилися на заздалегідь підготовлених рубежах оборони. Оборонці міста створили справжній подвиг, незважаючи на перевагу ворога у 3-5 разів, потужно тримали свої позиції. Вони завдали ворогу величезних втрат в особовому складі, які можна порівняти з втратами агресора у двох чеченських війнах», – повідомив Череватий.

Читати ще: Оборона Бахмута є стратегічно обґрунтованою операцією, – ISW

За його словами, ЗСУ виконали основне завдання: не дали системно прорвати лінію фронту на Донецькому напрямку та увійти в тил, а потім рухатися на оперативний простір.

«Вибили максимально сили, насамперед живу силу особового складу, виснажили ворога», – сказав він згодом «Суспільному».

Читати ще: В ISW пояснили, навіщо Пригожин маніпулює «захопленням» Соледара

За словами Череватого, лінію фронту в Соледарі вирівняли: ні оточення, ні взяття в полон українських військових не було.

«Це війна. Кожен воєначальник ухвалює рішення з урахуванням максимальної вигоди для своїх військ. Ми не можемо собі дозволити таку розкіш, яку дозволяє наш ворог, просто кидати бійців на вбивство. Намагаємося маневрувати, бити вогнем, застосовувати тактику малих груп, щоб максимально виснажити ворога», – зазначив Череватий.

Читати ще: Пригожин заявив про «підземне місто» у Бахмуті: в ISW назвали реальні цілі «Вагнера»

Він додав, що РФ хоче привернути увагу до «маленького міста Соледар на тлі того, що раніше ворог зазнав суттєвих поразок на Київщині, під час харківської операції, лиманської та херсонської».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 25 Січня 2023 15:55
росіяни хоч трохи солі поїдять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus