USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Заяви «горілчаного магната» Нестерука про тиск та заангажованість не мають підстав, - ДФС

22 Березня 2018 17:26
Заяви про тиск з боку податкової та політичну заангажованість органів ДФС не мають жодних підстав. Про це заявила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Головне управління ДФС у Волинській області здійснює свою діяльність винятково в межах правового поля, зокрема керуючись принципами державної служби як політично неупередженої, ефективної, орієнтованої на інтереси громадян, держави і суспільства, - зазначається в заяві Світлани Савчук, оприлюдненій на офіційному сайті ГУ ДФС у Волинській області.

«Тож заяви окремих політиків, котрі водночас здійснюють бізнес- діяльність, щодо «шаленого тиску» з боку ДФС нібито на замовлення певної політичної сили не відповідають дійсності та не мають жодних обґрунтованих підстав, - запевняє начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук. - Моя позиція, як представника органів державної податкової служби з більш як двадцятирічним досвідом роботи, однозначна: фахівці ДФС завжди зобов’язані діяти в межах закону».

Тому всі перевірки та інші заходи, що проводилися протягом останніх двох років щодо ТзОВ «Полісся-Трейд», здійснювалися на підставі наявної інформації про можливі порушення при реалізації підакцизної продукції, зокрема про суттєві зловживання інформували представники громадськості та ЗМІ, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Нагадаємо, мова йде про магазини та склад, що належать голові луцького осередку «Блоку Петра Порошенка», депутату міської ради Петру Нестеруку та його родині. Нещодавно у «Секретних матеріалах» показали тіньові схеми прибутку цього депутата, який труїть волинян незаконним алкоголем. Зауважимо, у квітні минулого року зі складів фірми «Полісся Трейд», що належать родині луцького депутата від Блоку Петра Порошенка Петра Нестерука, вилучили цієї вже відомої на Волині горілки майже на мільйон гривень. Це сталося після того, як журналісти купили на цьому складі десять пляшок горілки з підробленими акцизами. Зауважимо, перед цим таку ж горілку вдалося придбати у магазині «Гроно», що теж входить до мережі крамниць Петра Нестерука. Крім того, таку ж фальсифіковану горілку журналісти придбали в Устилузі у магазині, що входить до мережі торгових закладів, яка належить сім'ї Нестерука.

ЧИТАТИ ЩЕ: ФІСКАЛИ ПРОСЯТЬ СУД АРЕШТУВАТИ РАХУНКИ ФІРМИ «ГОРІЛЧАНОГО МАГНАТА» НЕСТЕРУКА

Вилучення основних документів підприємства та арешт майна відбувалося в рамкам досудового розслідування згідно Кримінально-процесуального кодексу та на підставі ухвали суду. Рішення суду про повернення майна виконувалося в строки, передбачені законом.

Щодо виняткової уваги фахівців ДФС до підприємства «Полісся-Трейд», про яку заявляє його власник, то протягом останніх двох років контрольно -перевірочні заходи проводилися на 27 суб’єктах господарювання, які здійснюють оптову торгівлю підакцизною продукцією. Зокрема, у 2016 році фактичні та планові перевірки відбулися на 11 таких суб’єктах господарювання-оптовиках, у 2017 році – у 13 платників. З початку 2018 року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів провели 3 документальні перевірки 3 суб’єктів господарювання, які реалізують алкогольні напої та тютюнові вироби великими партіями.

У січні-лютому 2018 року загалом проведено 41 фактичну перевірку суб’єктів господарювання, що займаються роздрібною та оптовою торгівлею алкогольними напоями та тютюновими виробами. За їх результатами встановлено 72 порушення чинного законодавства основними з яких були торгівля алкоголем за цінами нижчими від мінімальних (20 порушень), торгівля без ліцензії (14 фактів), реалізація алкоголю немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка (9 фактів).

Відтак, твердження власника підприємства «Полісся-Трейд» щодо тиску з боку податкової та про «політичну боротьбу в площині бізнесу» за участю органів ДФС, необґрунтовані та упереджені.

Довідково: на Волині за фактами незаконного обігу підакцизних товарів та в рамках операції "Акциз-2018" обліковано 2 кримінальні провадження (за ст.204 та ст.199 КК України). В ході досудового розслідування у кримінальних провадженнях проведено 7 активних заходів (3 огляди та 4 обшуки). Виявлено та припинено діяльність 1 підпільного цеху з виробництву фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів. Жодних активних заходів, зокрема обшуки, співробітники податкової міліції цього року на ТЗОВ «Полісся-Трейд» не проводили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
нестеруку Показати IP 22 Березня 2018 18:00
тебя посодют, а ты не воруй
Анонім Показати IP 22 Березня 2018 18:42
А чому не проводили а чому повернули а чому не проконтролювали що ф2 стало ф1? Чому чому і чому? Дуже багато чому Вам так не здається?
Анонім Показати IP 22 Березня 2018 18:43
Це ви йому дозволили стінку построіти в складі щоб приховати нелегальний алкоголь а він тепер вас щей обмовляє ой ой ой, не порядний чолоік
Єловій Показати IP 22 Березня 2018 18:46
І тебе тоже посадют
Анонім Показати IP 22 Березня 2018 18:50
Завтра Петру страшнему пойду жаловатся!!! На Петра месного і єго месниє деянія!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus