USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фіскали просять суд арештувати рахунки фірми «горілчаного магната» Нестерука

21 Березня 2018 12:03
Аргументи одного з волинських суб’єктів підприємництва, який зберігає та реалізує підакцизну продукцію, щодо недопущення до перевірок розглядатиме суд. Акти про недопущення до перевірок у магазині Устилуга та на оптовий склад у Луцьку ревізорів управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів та співробітників податкової міліції ГУ ДФС у Волинській області спрямовано до суду. Про це інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Рішення про проведення фактичних перевірок одразу на трьох об’єктах, де здійснюють роздрібний продаж та зберігають оптові партії підакцизної продукції, було ухвалено після низки публікацій у ЗМІ щодо фактів продажу вина за цінами, що не відповідають визначеним нормативними документами.

Відтак, фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів та співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Волинській області одночасно вийшли на перевірки на об’єкти, що є предметом пильної уваги громадськості та ЗМІ.

Мова йде про магазини та склад, що належать голові луцького осередку «Блоку Петра Порошенка», депутату міської ради Петру Нестеруку та його родині. Нещодавно у «Секретних матеріалах» показали тіньові схеми прибутку цього депутата, який труїть волинян незаконним алкоголем. Зауважимо, у квітні минулого року зі складів фірми «Полісся Трейд», що належать родині луцького депутата від Блоку Петра Порошенка Петра Нестерука, вилучили цієї вже відомої на Волині горілки майже на мільйон гривень. Це сталося після того, як журналісти купили на цьому складі десять пляшок горілки з підробленими акцизами. Зауважимо, перед цим таку ж горілку вдалося придбати у магазині «Гроно», що теж входить до мережі крамниць Петра Нестерука. Крім того, таку ж фальсифіковану горілку журналісти придбали в Устилузі у магазині, що входить до мережі торгових закладів, яка належить сім'ї Нестерука.

Своєю чергою, як зазначають фіскали, в одному з магазинів м. Луцька по вул. Грушевського в ході фактичної перевірки не було встановлено жодних порушень податкового законодавства, окрім порушення індикативу ціни на один з видів продукції. Жодної пляшки лікеро -горілчаної продукції з підробленими марками акцизного податку не виявлено. Оскільки рішення про проведення перевірки у цьому торгівельному закладі приймалося максимально швидко, що виключає будь-який витік інформації, то зафіксовані результати достовірні, наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Щодо двох інших об’єктів, то тут без жодних поважних причин чи обґрунтованих аргументів працівники магазину та оптового складу відмовили у проведенні перевірок, незважаючи на наполягання фахівців ДФС.

Оскільки ситуація з відмовою у перевірці оптового складу зберігання підакцизної продукції мала місце наступного дня, відповідно до вимог чинного законодавства фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області підготували всі необхідні документи з проханням до суду застосувати передбачену у таких випадках процедуру арешту рахунків суб’єкта господарювання, котрий не допустив до проведення фактичної перевірки.

Звертаємо увагу, що обшуки в ході вказаних контрольно-перевірочних заходів не проводилися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 21 Березня 2018 15:13
Я не розумію одного, у нас,що закон для всіх,а для одного виключення.Людина обнагліла і думає,що світлина на тлі АП дає право на картбланш?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus