USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Горілку Нестерука не конфіскували, а арештували

10 Червня 2017 17:09
У Головному управлінні Державної фіскальної служби заявляють, що 5 тисяч літрів горілки, яку вилучили зі складу ТОВ «Полісся-Трейд» у рамках кримінального провадження, не конфіскували. Відповідно до процедури на партію підакцизної продукції на час досудового розслідування накладено арешт.

Також, у відомстві наголошують, що інформація про те, що «журналісти добилися конфіскації 5 тисяч літрів горілки» з одного зі складів в м. Луцьк, озвучена в матеріалі «Горілка Нестерука»: як БПП готується до можливих виборів у регіонах» Інформаційного агентства Волинські Новини, не відповідає дійсності.

Зауважимо, у ДФС помилися, адже автором сюжету є редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський.

Нагадаємо, журналісти ТРК «Аверс» на складі горілчаного магната ТОВ «Полісся-Трейд» купили оковиту без належних акцизів за 36 гривень за пляшку. Спіймавши порушників на гарячому, викликали фіскалів. Аби фальсифікат не вивезли, журналісти та члени Громадського формування «Варта порядку» чергували цілодобово біля складу. В результаті, волинські податківці все ж таки вилучили майже 5,4 тис. літрів незаконно виготовленого алкоголю зі складів луцького депутата Петра Нестерука у рамках кримінального провадження.

У ГУ ДФС додають, що на даний час досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні триває. Призначені всі необхідні судові експертизи, за результатами яких буде прийнято кінцеве процесуальне рішення та визначено долю речових доказів. Варто додати, експертиза горілки, вилученої на складах депутата Луцької міської ради майже місяць тому, триває вже понад півтора місяця.

Податківці запевняють, що журналісти необґрунтовано опублікували інформацію про те, що продукція була маркована невідповідними «акцизками». Згідно висновку судово-технічної експертизи документу від 23.05.2017 марки акцизного податку для алкогольних виробів, які є горілчаною продукцією вітчизняного виробництва, вилучені з ліцензійного складу 19.04.2017, – виготовлені на Державному підприємстві «Поліграфкомбінат Україна» Міністерства фінансів України, що здійснює їх випуск.

Наголосимо, Олександр Дубінський розмістив анонс передачі про горілку депутата Петра Нестерука. Повна версія журналістського розслідування незабаром вийде на каналі «1+1».

Наостанок у ДФС Волині відзвітувалися, що за 5 місяців 2017 року співробітники податкової міліції Волині вилучили з незаконного обігу підакцизних товарів на загальну суму 10,8 мільйона гривень, зокрема 136,5 дал спирту на суму 278,8 тис. грн.; 923,5 дал лікеро-горілчаних виробів на суму 2,1 млн. грн., майже 680 тисяч пачок сигарет на суму 7 млн. грн.; 12,5 тонн паливно-мастильних матеріалів на суму 300 тис. гривень. Також початку року розпочато 6 кримінальних проваджень за ст. 204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів», припинено діяльність 3 незаконних виробництв підакцизних товарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
? Показати IP 10 Червня 2017 17:58
Викрутиться він,все повернуть....бо маштаби,там на всіх вистачить...
Механік Показати IP 10 Червня 2017 18:30
Пропоную знищити шляхом випивання.
Петро Цукерка Показати IP 10 Червня 2017 18:32
Хай тільки спробують конфіскувати у мого очільника в мерії, хоча б "Нестер Хаус". Наприклад, мою продукцію можна вільно купувати в Донецьку та в Криму, про мою "маленьку" фабрику у країні окупанта ви теж в курсі. Хоча, вона немоя, я ж вам розповідав про "сліпий траст". До речі.горілка мого тезки широко підкорює простори вашої Волині. ЛЮбі мої волиняни.,я хочу висловити вам подяку за споживання продукції сліпого трасту, а також раджу на всі свята відувати магазини пана Нестерука.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus