USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Замість референдуму «Слуги народу» хочуть, щоб ЦВК у день виборів проводила соцопитування, – Ігор Палиця

4 Вересня 2020 13:58
В Офісі Президента вчергове вирішили запропонувати «покращення»: замість того, щоб вирішувати нагальні питання і проблеми в державі, напередодні виборів народним депутатам пропонують внести зміни до закону про ЦВК. Цими змінами виборчкому хочуть надати повноваження проводити незрозумілі соцопитування, результати яких, не виключено, захочуть представити, як альтернативу референдуму.

Про це заявив голова партії «ЗА Майбутнє», народний депутат від Луцька Ігор Палиця на своїй сторінці у фейсбуці.

«Сьогодні цілий ранок Верховну Раду трусить одне питання: треба терміново внести зміни до закону про ЦВК. В Офісі президента працює заступником людина, яка все своє життя заробляла тільки на тому, що організувала концерти і публічні заходи. А останній рік займається тим, що своїми ідеями тільки шкодить іміджу президента й іміджу держави. І зараз ця людина придумала, що ЦВК в день виборів повинна мати право проводити соціальне дослідження, опитування думки громадян з різних питань», - повідомив нардеп.
З його слів, таким чином, найімовірніше, намагаються створити механізм легітимізації рішень із різних гострих для українців питань, замість того, щоб розробити і прийняти закон про референдум. Можливо, припускає Ігор Палиця, на таке опитування захочуть спробувати винести навіть питання особливого статусу Донбасу. І чи не є це черговими кулуарними обіцянками під час Мінських перемовин, міркує він.

Якщо механізм проведення соцопитувань на виборчих дільницях вдасться затвердити, тоді з’явиться інструмент штучної маніпуляції суспільною думкою. Адже, якщо «Слугам» просто важлива соціологія, то вони могли б замовити таке дослідження, витративши гроші на фінансування діяльності партії з держбюджету, від яких партія не відмовилась.

«Якщо ви сподіваєтесь провести якісь штучні соцопитування, щоб маніпулювати думкою, то хочу попередити: для вас це нічого не змінить і не покращить. А ті, хто прийдуть після вас, можуть скористатися отриманими в день виборів результатами і ще до ранку порахувати голоси так, як в опитуванні написано. Не треба роздирати державу заради меркантильних інтересів. Не займайтеся дурницями. Вже всім навіть не смішно. В державі є купа законів, які треба приймати, є купа проблем, які треба вирішити», - резюмував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus