USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

12 лютого: події, факти, дні народження

12 Лютого 2018 00:00
12 лютого відзначають свято на честь Василя Великого, Григорія Богослова та Іоанна Золотоустого.

Свято цих трьох святителів відзначають в один день із 1076 року. Опісля того, як вони явились єпископу Євхаїтському Іоану і наказали залишити даремну суперечку про «переваги» котрогось із них над іншими.

Сьогодні 55-річний ювілей відзначає керівник сільськогосподарського приватного підприємства «Рать» Віктор Шумський. Засновники та виконавча дирекція громадської

спілки «СПАС» вітають іменинника зі святом та зичать міцного здоров’я, щастя, злагоди, та чудового настрою, родинного затишку та сімейного добробуту. Нехай завжди Вас супроводжує удача, в серці буде добре і сонячно від людської вдячності, а будні і свята наповнюються радістю, світлом та любов’ю рідних та близьких.

Хай Господь Бог допомагає Вам здійснити усі Ваші мрії та сподівання!
Віктор Шумський
Віктор Шумський
Також 12 лютого день народження у колишнього начальника управління інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації Леоніда Кирильчука.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинника зі святом та бажає удачі, нових звершень та приємних несподіванок від долі. Нехай збувається все заплановане!
Леонід Кирильчук
Леонід Кирильчук
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини сьогодні святкують – Василь, Григорій, Іван, Іполит, Петро.

Наша хроніка:

Минулоріч ми писали, як п'яний депутат влаштував бійку зі стріляниною та збив автівкою 3 людей.

Два роки тому цього дня громадські активісти здійснювали інспекцію луцьких тролейбусів.

2015 року цього дня редакція розповідала про те, що першими за американських та європейських глядачів лучани мали змогу побачити прем’єру фільму «50 відтінків сірого».

Як відпочити в Грузії за 5 днів за 2000 гривень видання розповідало 2014 року.

Окрім того, читайте, за що луцька журналістка «побила» організатора концерту. Тоді медійниця увійшла до приміщення облмуздрамтеатру на запрошення керівництва установи, а вийшла - у супроводі міліціонерів як злісний порушник громадського спокою.

У 2013 році Волинь була першою за виробництвом молока в Україні.

Також видання повідомляло, що логотип Луцька увійшов в «Абетку» найкращих логотипів міст СНД. Тоді рейтинг склала команда дизайнерів CityBranding, відібравши кращі емблеми міст п’яти країн СНД: України, Росії, Киргизії, Казахстану та Білорусі.

Народилися:

Цього дня народилися 16-й президент США Авраам Лінкольн, англійський вчений, що створив сучасну теорію еволюції, Чарльз Дарвін, український письменник Лесь Мартович, видатний німецький композитор Ріхард Вагнер, український історик Наталія Полонська-Василенко, український письменник Іван Сенченко, український літературознавець Василь Яременко, американська кіноакторка Кристіна Риччі («Сімейка Адамсів»).

Сталося:

1829 – Олександр Пушкін завершив поему «Полтава».

1914 – перший політ літака «Ілля Муромець» конструкції киянина Ігоря Сікорського з 16 пасажирами на борту.

1918 – У Коростені Мала Рада УНР прийняла Володимирів Тризуб як великий і малий герб Української держави.

1924 – Мумію Тутанхамона вийняли з гробниці через 15 місяців після її відкриття.

1936 – У Києві відкрилася перша виставка народного мистецтва України.

1939 – Відбулися перші вибори до Сейму Карпатської України.

1946 – Вінстон Черчілль вперше промовив улюблену фразу всіх політиків: «No Comments».

1955 – Радянський уряд прийняв рішення про створення космодрому Байконур.

1960 – У Києві став до ладу перший український ядерний реактор (дослідницький ВВР-М в Інституті фізики АН УРСР — тепер в Інституті ядерних досліджень НАНУ).

1961 – перший у світі запуск автоматичної міжпланетної станції «Венера-1».

1964 – арешт в Ленінграді поета Йосипа Бродського.

1974 – У Москві заарештовано Олександра Солженіцина.

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Латвією. Демократична Соціалістична Республіка Шрі Ланка визнала незалежність України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus