USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

18 листопада: події, факти, дні народження

18 Листопада 2015 00:00
День народження 18 листопада відзначають депутат Волинської облради Михайло Скопюк, колишній голова Шацької райдержадміністрації Володимир Найда та лучанин Роман Вітюк (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників і бажає впевнених кроків, легких перемог і вдалих рішень, мудрості і добра.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч у цей день стало відомо про те, що волонтери з Луцька привезли медикаменти для міського госпіталю-лікарні швидкої медичної допомоги і міськлікарні № 4 Маріуполя.

2013 року видання писало про Луцький КВН потрапив в Кубку Чемпіонів всіх ліг. Тоді команда КВН з Луцька «Замок Любарта» стала чемпіоном Першої української ліги КВН.

Окрім того, лучанка отримала літературну премію. Поетеса та перекладачка з Луцька Олена Криштальська одержала премію за антологію іспанської та латиноамериканської лірики ХVІ–ХХ століть «Пульсуючі струни».

А у 2010 році волинянина відзначили на всеукраїнському фотоконкурсі. Робота Олександра Остапйовського посіла перше місце в одній із номінацій на фотоконкурсі «Молоде обличчя України».

У 2009 році англійці номінували луцьку поліклініку на звання «Краще підприємство Європи».Європейська бізнес-асамблея у Лондоні внесла Луцьку міську поліклініку №1 в перелік номінантів на здобуття престижно англійської відзнаки імені королеви Вікторії.

Народилися:

18 листопада народилися визначний політичний діяч Галичини Кость Левицький, український композитор Георгій Майборода, американський фізик і хімік Георгій Кістяківський, український економіст, статистик і публіцист Володимир Навроцький, американський негритянський співак Хенк Баллард, американський рок-музикант, гітарист групи «Metallica» Кірк Хемметт, данський футболістПетер Шмейхель, американський кіноактор-комік Оуен Уїлсон ( «Школа виживання», «Зразковий самець», «Шанхайській полудень»), австралійська акторка і модель Пета Уїлсон, український футболістСергій Скаченко, український поет, журналіст Дмитро Лазуткін («Дахи», «Набиті травою священні корови»), українська письменниця, режисера Ірина Цілик («Післявчора»).

Сталося:

1838 — Тарас Шевченко завершив перший (втрачений) варіант «Тарасової ночі», фінальної поезії «Кобзаря Т.Шевченка». Перша поезія написана до «Кобзаря» — «Катерина».

1883 — У США введено єдину систему визначення часу: доти кожне місто самé встановлювало собі час.

1918 — Перемога під Мотовилівкою дівізії Січових стрільців Євгена Коновальця над загонами армії Денікіна.

1918 — Проголошено незалежність Латвійської Республіки; першим главою уряду обрано Карліса Улманіса.

1933 — Постанова ЦК КП(б)У про припинення політики українізації.

1935 — Розпочався Варшавський процес над групою членів ОУН. Закордонна й місцева преса подавала реферовані промови обвинувачених, які зуміли схилити на свій бік багатьох симпатиків (завершився 13 січня 1936).

1990 — Патріарх УАПЦ Мстислав Скрипник прибув із США до Києва, де в соборі св. Софії відбулася його інтронізація.

2005 — Сенат США скасував обмежувальну зовнішньоторгівельну поправку Джексона-Вейніка для України.

2007 - внаслідок вибуху метану на орендному підприємстві Шахта ім. О.Ф.Засядька (Донецьк) загинули 100 гірників (ще один згодом помер у лікарні).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus