USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

2 березня: дні народження, події, факти

2 Березня 2017 00:00
День народження сьогодні святкує журналіст Фонду Ігоря Палиці "Тільки Разом Оксана Хведченя (на головному фото).

Колеги вітають її зі святом та бажають уваги, турботи, любові, підтримки, чесності та щирості. Нехай кожна мрія здійсниться і принесе велике задоволення.

Також цього дня громадська спілка «СПАС» вітає з днем народження члена спілки, керівника СГТзОВ «Романів», колишнього першого заступника голови Волинської ОДА Віталія Зарембу.

"Прийміть наші найщиріші вітання! Бажаємо Вам міцного здоров’я, гармонії у всьому, мирного неба над головою. Нехай по життю Вас супроводжує удача й успіх, оточують близькі за духом люди, а кожен день сяє новими веселковими барвами!", - йдеться у вітанні.

Луцька міська організація ветеранів України сердечно вітає з Днем народження голову первинної ветеранської організації "Електротермометрія" Людмилу Юхимівну Дядюк. Бажаємо їй здоров'я,щастя, активного довголіття та Божого благословіння.
Людмила Дядюк
Людмила Дядюк


Окрім того святкують сьогодні журналіст і Галина Бігун та колишній депутат Луцької міськради Алла Бондарчук.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та бажає їм міцного здоров'я, успіхів, родинного щастя й добробуту, прихильності фортуни та здійснення всіх ваших задумів.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Мина, Михайло, Федір, Маркіян, Порфирій та Феодосій.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня на Волині запрацював новий прикордонний відділ. У Любомльському районі приступив до виконання завдань як самостійний прикордонний підрозділ – відділ прикордонної служби «Новогрузьке».

Окрім того, кубковий поєдинок "Волині" та "Зорі" закінчився нічиєю - 1:1.

У 2015 році мегапопулярний Dzidzio "запалив" Луцьк: фанати ще за годину перед першим концертом «взяли в облогу» вхід до готелю «Україна», де зупинився гурт.

Також у цей день повідомили, що на базі добровольчого батальйону "Айдар" сформовано 24-й окремий штурмовий батальйон сухопутних військ ЗСУ, який знаходиться у підпорядкуванні військової частини А 1314.

Три роки тому в Україні оголосили загальну мобілізацію населення.

Кириличний домен «.укр» отримала Україна у 2013 році. Рішення про домен для України прийняли під час засідання ради директорів міжнародної корпорації ICANN, що займається розподілом нових доменних імен.

Народилися:

2 березня народилися польський композитор Вітольд Шальонек, єврейський письменник походженням з України, класик літератури мовою ідиш Шолом Алейхем, український історик, публіцист, письменникМирон Кордуба, український письменник Архип Тесленко, народний артист України Федор Балабуха, радянський політик, генсек ЦК КПРС у 1985-1991 роках, перший і останній президент СРСР Михайло Горбачов, американський журналіст і письменник Томас Вулф, американський письменник Джон Ірвінг, американський письменник і сценарист Джон Ірвінг («Правила виноробів», «Свободу ведмедям», «Готель «Нью-Гемпшир»), радянський актор театру і кіно Юрій Богатирьов («Свій серед чужих, чужий серед своїх», «Два капітани», «Мартін Іден»), український композитор і баяніст Володимир Зубицький, американський рок-співак, композитор Джон Бон Джові, англійський кіноактор, виконавець ролі Джеймса Бонда у фільмах "Казино «Рояль» і «Квант милосердя» Деніел Крейг, український політичний і державний діяч, міністр економіки України в 1998-1999 і 2000-2001 роках, віце-прем’єр-міністр України у 2001-2002 роках Василь Роговий, українська спортсменка-саночниця, бронзова призерка чемпіонату світу 2009 року Наталія Якушенко.

Сталося:

1791 – в Франції запровадили нову систему зв'язку – семафор.

1923 – у США вийшов друком перший номер журналу Time.

1933 – у Нью-Йорку відбулася прем'єра фільму «Кінг Конг».

1951 – перший «матч усіх зірок» НБА (Національної баскетбольної асоціації США).

1955 – у США відкрили перший у світі ресторан «МакДоналдс».

1959 – в СРСР створено добровільні народні дружини (ДНД).

1983 – в Англії фірми Sony, Philips і Polygram представили публіці компакт-диск і програвач компакт-дисків.

1992 – почався збройний конфлікт у Придністров'ї (місцеві керівники виступили проти Молдови).

1993 – засновано Академію медичних наук України.

1995 – двоє американських студентів відкрили в Інтернеті пошуковий сайт Yahoo!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus