USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

22 листопада: дні народження, події, факти

22 Листопада 2016 00:00
День народження 22 листопада святкують завідувач дошкільного навчального закладу №9 Тетяна Ковальова та голова Волинського об’єднання церков християн віри євангельської п’ятидесятників єпископ Михайло Близнюк, журналісти Микола Бєлов та Катерина Зубчук.

Також цього дня свято у військового капелана, настоятеля парафії Покрови Пресвятої Богородиці в селі Княгининок Луцького районного деканату протоієрея Михайла Бучака (на головному фото) та арт-критика і колекціонера Людмили Березницької.

День народження сьогодні також у працівниці Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Тетяни Пшенюк. Рідні і близькі щиро вітають іменинницю та від усього серця бажають, щоб на життєвому шляху не з'являлися труднощі і негаразди, сімейного затишку, благополуччя, кохання, вірних друзів та гармонії з навколишнім світом!



Окрім того, сьогодні святкує Дмитро Максимчук. З днем народження його вітають батьки. Бажають, щоб небо було мирним, здоров'я міцним, а найбільші плани й цілі у житті - обов'язково реалізованими. Нехай поряд завжди буде надійне плече друга, а Бог оберігає тебе, де б ти не був.

Також Інформаційне агентство Волинські Новини вітає із днем народження власницю магазину Notix Аліну Масюк. Нехай серце буде наповнене любов'ю, життя - приємними враженнями і непідробними почуттями, а дім - сімейним затишком і теплом. Буть щасливою в усіх проявах цього слова!


Редакція вітає усіх іменинників зі святом і зичить успіхів у всіх починаннях, міцного здоров'я, удачі та життєвих гараздів.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні - День Свободи в Україні.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня поразкою лучан завершилася зустріч "Волині" із "Шахтарем".

2014 року у цей день театр тіней представив виставу «5 колосків». На неї городяни прийшли з лампадками, щоб вшанувати жерт голодоморів 1932-1933 років.

Також видання повідомляло, що Олександр Ірванець презентував лучанам одразу дві свої праці.Український письменник та перекладач у річницю Революції Гідності презентував лучанам переклади п’єс польського драматурга Януша Ґловацького «Найвищі будинки, найглибші могили» та збірку соціальної поезії «Пісні війни».

У 2013 році редакція розповідала, що волинянин виростив гігантські лимони. Теплицю, яку сміливо можна назвати «цитрусовим раєм», має мешканець села Маяки. Там ростуть гігантські лимони, ароматні мандарини, апельсини та духмяний лавровий лист.

У 2012 році луцькій поетесі присвоїли премію імені Олександра Олеся. Нагороду отримала відома поетеса, прозаїк, публіцист, член Національної спілки журналістів та спілки письменників України Надія Гуменюк.

Також видання розповідало, як чоловік праскою відтворює світові шедеври. Використовуючи складки і згини, майстер випустив серію шедеврів для телевізійної реклами. Він відтворив роботи Вермеєра, Ван Гога та Рембранта. У рекламному ролику відома фірма із вироблення електроніки показала принади нової праски.

У 2010 році редакція пропонувала пригадати, яким був Майдан-2004. Фоторепортаж дивіться ТУТ.

Народилися:

22 листопада народилися англійський підприємець, засновник першого у світі туристичного агентства Томас Кук, французький письменник Андре Жід(«Плоди землі»), французький генерал, політичний і державний діяч Шарль де Голль, радянський конструктор гелікоптерів Михайло Міль, радянський поет-пісняр, автор текстів десятків популярних пісень Микола Добронравов («Беловежская пуща», «Как молоды мы были», «Надежда», «Птица счастья», «Трус не играет в хоккей»), український промисловець і політик Валентин Ландик, італійський футболіст і тренер Невіо Скала, журналіст і телеведучий Савік Шустер, український підприємець, президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс, український живописець Микола Хрусталенко, німецький тенісист Борис Беккер, українська легкоатлетка Наталія Сидоренко-Тобіас, американська кіноакторка і співачка Cкарлетт Йоханссон («Острів», «Ще одна з роду Болейн», «Чорна орхідея»), український скрипаль Валерій Соколов.

Сталося:

1708 — РПЦ, з ініціативи Петра І, проголосила анафему гетьману Івану Мазепі, яка, попри майже трьохсотлітню давність та неправомірність накладення і досі вважається Московським партіархатом легітимною.

1906 — у Російській імперії почалася аграрна Столипінська реформа.

1975 — В Іспанії відновлено монархію — після смерті диктатора Франсиско Франко влада в країні перейшла до призначеного ним спадкоємця, 37-річного принца Хуана Карлоса Бурбона, котрий цього дня став королем Іспанії.

1990 — 65-річна Маргарет Тетчер оголосила про свою відставку з поста прем'єр-міністра країни.

2004 — початок Помаранчевої революції.

2005 — указом Президента Віктора Ющенка в Україні 22 листопада проголошено Днем Свободи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus