USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тисячі лучан вийшли з лампадками вшанувати жертв голодоморів

22 Листопада 2014 17:38
Від Театрального майдану Луцька до Замкової площі скорботною ходою пройшли приблизно три тисячі городян. Так, наші краяни вшановують жертв голодоморів 1932-1933 років.

Захід розпочався о 15.00 на головній площі Луцька. Звідти тисячі людей рушили вулицею Лесі України. По тому поклали квіти до пам’ятника Християнському милосердю і до пам’ятника жертвам розстрілу в’язнів Луцької тюрми.

На Замкові площі священнослужителі відправили панахиду за невинно загиблими українцями та хвилиною мовчання вшанували тих, хто і сьогодні поклав голови за свободу і цілісність Батьківщини.

«У цей осінній день ми приходимо сюди вшанувати людей, які загинули від голоду, ми скорбимо. Ми приходимо, аби молитвою згадати тих, кого заморила радянська влада. Біль нашої душі приходить нам до пам’яті, аби молитися за вмерлих і пригадати собі на пам’ять тих, хто вчинив цей голод, хто і сьогодні хоче поневолити Україну. Ми жили в мирі і дружбі, але до нас прийшов ворог – Росія. Ми тут, щоб сказати собі правду: якби ми не хотіли відбілити історію вона все одно має різні кольори», - звернувся до присутніх митрополит Луцький і Волиснький Михаїл.
Та додав, що не можна говорити «моя хата скраю», адже, коли приходить ворог, то він в першу чергу, нищить ту хату, яка з краю, а потім іде в центр. Тому, зі слів духівника, ми повинні бути єдині і допомагати одне одному, любити ближніх, а любов проявляється через молитву за померлих, через допомогу тим, хто воює на Сході й наголосив: «Завтрашній день буде таким – яким ми зробимо його сьогодні».

До присутніх звернувся і градоначальник Микола Романюк, який зауважив, що завдання кожного українця берегти історію і розбудовувати державу та попросив усіх хвилиною мовчання вшанувати загиблих українців.
Далі усі присутні виклали лампадки у формі хреста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Саша Показати IP 22 Листопада 2014 21:10
Всі канали включили хвилину скорботи а каналу Україна це не стосується.Їх,що не можна привести до порядку....
Паша до Саша Показати IP 22 Листопада 2014 21:19
це особиста справа кожного! Наприклад, мене це також не стосується-то що не дивитись ТБ?
Анонім до Паша Показати IP 23 Листопада 2014 00:59
тварини не знають,що таке співчуття
Анонім Показати IP 23 Листопада 2014 03:50
коментар було видалено
марикон Показати IP 23 Листопада 2014 07:02
коментар було видалено
Эти кацапские Показати IP 23 Листопада 2014 08:09
коментар було видалено
правда Показати IP 23 Листопада 2014 09:52
США признали Голодомор в Украине наибольшим злом прошлого века... То есть первая и вторая мировые войны - это так, шалости. Вьетнам и Афганистан - детские игрушки, Югославия, Ирак, Ливия, Сирия, Украина, к событиям в которых Штаты приложили руку уже в этом веке - об этом вообще говорить не стоит? Заявление американцев еще более цинично, если взглянуть на африканский континент. В то время, как подавляющая масса американцев страдает от ожирения, в ряде африканских стран люди мрут от голода тысячами. Но нести туда свою "демократию" и предоставлять "помощь" они не торопятся, так как там отсутствует стимул в виде энергоресурсов или иных ископаемых, либо их расположение не вписывается в геополитические планы Америки.
правдива до правда Показати IP 23 Листопада 2014 12:12
Да піндостан лише і може бла-бла-бла, щоб провокувати і типу підтримувати, а самі долоні потирають зза океану!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus