USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

377 днів полону і надії: фільм про волинських бійців

30 Вересня 2015 23:30
Документальний фільм про військових з Волині, які перебували в полоні бойовиків так званих «Д/ЛНР» понад рік, опублікували у мережі. На своєму Yutube-каналі відео оприлюднила репортер програми «Факти тижня» Катерина Зінов’єва.

Волинських бійців Сергія Фураєва та Артема Комісарчука звільнили з полону бойовиків 9 вересня.

Нагадаємо, переговори з визволення майора Сергія Фураєва та солдата Артема Комісарчука були надзвичайно складними й довгими. Ці бійці потрапили в полон ще у серпні минулого року під час виходу з іловайського котла. Там вони перебували понад рік. Сергія Фураєва, комбата 51 ОМБР, бойовики вивозили 24 серпня на так званий Донецький «парад».

Ще у липні волонтери їздили в Київ, «щоб достукатися до великих чиновників, від яких залежало звільнення Сергія Фураєва, Артема Комісарчука, Сергія Дмитрука і інших військовополонених». Батьки і колишні полонені також приїхали до Києва вимагати від СБУ, ГПУ і Міноборони взятися за звільнення чоловіків.

«Я хочу, щоб наш Президент лягав спати і думав про те чи будуть завтра Фураєв і Комісарчук звільнені, щоб в нього теж серце боліло», - розповідає у фільмі волинський військовий щодо ситуації навколо звільнення бійців.

Разом із ними в полоні утримували ще близько ста бійців із 51-ої бригади. Їх усіх до кінця зими обміняли. Була інформація, що Фураєв та Комісарчук засуджені бойовиками до розстрілу. Спочатку їх утримували у Сніжному, потім перевезли в Донецьк, а згодом – до Луганська.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, їх мали звільнити 15 серпня, проте бойовики зірвали процес обміну. У списки людей, яких урешті обміняли 26–27 серпня, ці двоє вже не ввійшли, що викликало тоді обурення їхніх земляків із Волині. За цих двох волинських бійців бойовики вимагали та отримали чотирьох важливих для них людей.

Син Фураєва згадує про те, що говорив батько перед тим, як потрапив у полон: «Тепер ти – чоловік, ти – головний в сім’ї, підтримуй маму, бабусю, дідуся, всіх».

Завдяки спільним зусиллям військових, волонтерів, рідних і небайдужих волинян - Героїв звільнили з полону. Вночі проти 11 вересня до Володимира-Волинського повернулися військовослужбовці 51 ОМБр – підполковник Сергій Фураєв та солдат Артем Комісарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОЛОНЕНІ ФУРАЄВ І КОМІСАРЧУК. РОЗПОВІДЬ, ЗАПИСАНА «НА ТОМУ БОЦІ»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus