USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

7 березня: події, факти та дні народження

7 Березня 2017 00:00
7 березня день народження святкує колишній захисник луцької «Волині» Артем Шабанов (на головному фото), директор Луцького навчально-реабілітаційного центру Леся Волинець, депутат Луцькради Сергій Була та кандидат педагогічних наук, викладач англійської мови Луцького педагогічного коледжу Ольга Фаст.

День народження 7 березня святкує і Віталій Дроган. Рідні та друзі бажають невичерпного здоров'я, оптимізму, сімейної злагоди, сил та наснаги!
Віталій Дроган
Віталій Дроган
Ольга Фаст
Ольга Фаст
Леся Волинець
Леся Волинець
Сергій Була
Сергій Була
Іменини за православним календарем святкують Микола, Андрій, Михайло, Параскева, Сергій, Віктор, Єлизавета, Іван, Володимир, Йосип, Степан та Ірина.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає сили та незламної віри, нехай життя дарує наснагу, а робота приносить задоволення.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік ми розповідали, як обрати й правильно посадити дерево зі справді смачними плодами.

У 2015 році Волинські Новини писали, що ідеальна дівчина повинна бути обов’язково вродливою, сміливою і доброю, а ще це має бути сільська дівчинка. Саме такий образ принцеси створили голлівудські кінематографи у фільмі «Попелюшка», який показали в Луцьку й на перегляд якого прийшли юні леді зі своїми батьками.

Понад п'ять десятків картин представили ковельські художники на виставці «З весною у серці» – торік про це також писало ІА Волинські Новини.

У 2014 році, у цей день видання писало про те, що фото лучан, які пливли вулицею під час зливи, потрапили на міжнародну виставку.

Окрім того, тоді ж видання розповідало про волинянку, яка започаткувала новий стиль у мистецтві.Ковельчанка Віра Семеній стала новаторкою у галузі декоративно-художнього мистецтві.

Яка вона – свобода очима фотографа, дивіться ТУТ.

Що дарувати жінкам на 8 березня окрім квітів редакція розповідали два роки тому. Вважається, що подарунки необхідно вибирати, відштовхуючись від віку і статусу жінки.

Читайте також новину за 2014 рік про лучанина, який сфотографував більше тисячі пам'ятників Кобзаря. Фотограф–монументаліст об’їздив 40 країн світу у пошуках пам’ятників Тарасові Шевченку.

У 2013 році ІА Волинські Новини писало, як вітали зі святом весни лучани жінок на мосту. ФОТО

Народилися:

Шотландський горянин–розбійник на прізвисько Роб Рой Роберт Рой Макгрегор, чехословацький громадський і політичний діяч, перший президент Чеховословаччини Томаш Масарик, італійська актриса («Міраж», «Рожеве татуювання», «Рим – відкрите місто», «Мама Рома») Анна Маньяні, японський письменник («Жінка в пісках», «Чуже обличчя», «Людина–скриня») Кобо Абе, ударник групи Iron Maiden Клів Бурр, італійський футболіст і тренер Лучано Спаллетті, американський тенісист чеського походження Іван Лендл, український футболіст Андрій Тлумак та український кінорежисер і художник–аніматор Володимир Дахно.

Сталося:

1573Іван Федоров заснував у Львові першу в Україні друкарню, про існування якої точно відомо історикам.

1788велика кіотська пожежа в Японії, найбільша в історії Кіото.

1866в Японії укладено союз Сацуми і Тьосю з метою повалення шьоґунату Едо.

187629-річний американський винахідник Александр Грехем Белл отримав патент на телефон. Його право на цей винахід неодноразово оскаржувались іншими винахідниками, проте судові рішення неодмінно виносились на користь Белла.

1933в американському місті Атлантик–Сіті Чарльз Дарроу придумав популярну й нині гру «Монополія».

1941для підтримки грецької армії у бойових діях проти Італії прем'єр–міністр Великої Британії Вінстон Черчілль направив до Греції 58 тисяч британських і австралійських військових, раніше дислокованих у Єгипті. Наступ Італії вдалось відбити, однак британсько–австралійські і грецькі війська зазнали нищівної поразки, коли у квітні на Грецію почала наступ німецька армія.

1943президія Верховної ради СРСР присвоїла Йосипу Сталіну звання маршала Радянського Союзу.

1954дебютанти світового чемпіонату з хокею – хокеїсти СРСР – розгромили канадців з рахунком 7:2 і стали чемпіонами світу.

1987перемігши за очками у 12–раундовому двобої Джеймса Сміта, «залізний» Майк Тайсон став чемпіоном за версією WBA.

1992зіграні перші матчі першого футбольного чемпіонату України.

1992після повалення президента Звіада Гамсахурдіа в Тбілісі оголошено про створення нового органу влади, Державної ради, головою якої став колишній глава Компартії Грузії Едуард Шеварнадзе.

1994верховний суд США прийняв рішення, за яким пародії на оригінальні роботи не є порушеннями авторських прав і не потребують отримання ліцензій чи дозволів від власників таких прав.

1997вчені Единбурга перші у світі вивели клоновану вівцю Доллі.

2010відбулася 82–га церемонія вручення премії «Оскар» за заслуги в області кінематографа за 2009 рік в театрі Кодак у Лос–Анджелесі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВЛ Показати IP 7 Березня 2017 00:03
Ольга Леонідівна. вітаю! Все в Вас є, Ви - найкраща!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus