USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

7 січня: дні народження, події, факти

7 Січня 2015 00:00
Сьогодні християни східного обряду святкують Різдво Христове.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає волинян. Нехай різдвяна зірка принесе у ваші домівки мир і злагоду.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка

Про цитрусовий рай поблизу Луцька редакція розповідала минулого року. Теплицю, де ростуть гігантські лимони, ароматні мандарини, апельсини та духмяний лавровий лист, має мешканець села Маяки.

Як у Луцьку родинами робили солом'яних янголят читайте ТУТ. У 2011 році волинські сім'ї взяли участь у майстер-класі з виготовлення виробів із сіна.

Окрім того, цього дня різдвяними рецептами поділилися з читачами Волинських новин монахи. Тоді у Свято-Миколаївському Жидичинському монастирі на Волині ченці пустили журналістів до себе на кухню і поділилися секретами приготування різдвяних страв. Так, на різдвяному столі 6 січня дозволяється риба, а от м'ясне ставити не можна - сорокаденний різдвяний піст завершується сьогодні.

Народилися:

В цей день народилися винахідник аеростата Етьєнн Монгольф'є, німецький фізик, винахідник телефону Йоганн Рейс, литовський поет, прозаїк, критик Антанас Венцлова, геолог Олександр Карпинський, канадський інженер, дизайнер поштових марок, ініціатор введення часових поясів Сендфорд Флемінг, український письменник, композитор, історик Микола Аркас, французький математик Еміль Борель, англійський натураліст і письменник Джеральд Даррелл, французький флейтист Жан-П'єр Рампаль, американська кіноактор Девід Карузо, важкоатлет, 79-разовий рекордсмен світу Василь Алексєєв, американський актор Ніколас Кейдж, британський автогонщик, чемпіон Формули-1 Льюїс Гамільтон.

Сталося:

1610 — Галілео Галілей відкрив чотири найбільших супутники Юпітера.

1782 — відкрився перший американський комерційний банк, Bank of North America.

1785 — француз Жан-П'єр Бланшар і американець Джон Джеффріс на повітряній кулі перелетіли з англійського Дувра до французького Кале.

1797 — вперше використаний сучасний італійський прапор.

1839 — день народження фотографії. Франсуа Араго під час засідання Французької академії наук детально розповів перший в історії людства оптико-хімічний спосіб отримання зображення.

1927 — зроблений перший трансатлантичний телефонний дзвінок з Нью-Йорка до Лондона.

1953 — президент США Гаррі Трумен оголосив про наявність у Сполучених Штатів водневої бомби.

1979 — в'єтнамські війська повалили режим Пол Пота в Камбоджі.

1989 — наслідний принц Японії Акихіто проголошений новим імператором. В Японії наступила нова ера Хейсей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus