USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Патріарх Варфоломій зробив заяву щодо церкви в Україні

16 Червня 2018 14:07
Вселенська Патріархія має зобов'язання і відповідальність повернути народи двох країн – України й Македонії – до істини і канонічних рамок Церкви.

Про це заявив Патріарх Варфоломій цього тижня під час Літургії у патріаршому храмі св. Георгія на Фанарі, передає Релігійно-інформаційна служба України.

«Існування розколу не є аргументом, щоб позбавляти увесь народ звязків з церковною правдою та канонічністю, заперечуючи нашу відповідальність перед Богом і історією, а навпаки радше стимулом для пошуку спасительних та об’єнуючих рішень», - сказав православний першоєрарх.

«Коли Церква-Мати шукає шляхи спасіння наших братів з України та Скоп’є (Македонії – ред), вона сповнює свій апостольський обовязок. Наш обовязок та вдповідальність є привести ці народи назад до церковної правди і канонічного порядку. Тому те, що посідає Вселенський Патріархат, він посідає для добра цілого світу і пропонує всім народам без винятку. У цьому контексті існує і міжхристиянський діалог, який діє «у любові і правді», - наголосив Вселенський Патріарх.

ЧИТАТИ ЩЕ: Києво-Печерську і Почаївську лаври передадуть Українській церкві, – Патріарх Філарет

Нагадаємо, що до Вселенського Патріарха звернулися представники української влади та Церков з проханням надати Томос про автокефалію УПЦ. Патріарх Філарет та Президент сподіваються, що українське питання Костантинополь вирішить позитвно до святкування 1030-ліття хрещенння Русі-України.

30 травня Константинопольський Патріархат взяв до уваги звернення прем’єра Македонії Зорана Заєва з проханням вирішити долю Македонської Церкви. На думку експертів, Патріарх Варфоломій скоріш за все разом з українським розглядатиме ще й македонське питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
51 омбр Показати IP 16 Червня 2018 14:25
Це перемога чи зрада.
евген Показати IP 25 Червня 2018 16:08
Кацапський патріархат волосся виріває з голови ,а Новінський з бороди .
ронні до евген Показати IP 27 Червня 2018 18:21
а хто такий новінський що то за хр*н що воно в украіні тут робить копня в ср*ку і в рашу хай забираеться
Веталь Показати IP 26 Червня 2018 09:40
А де на україні патріарх,може філарет самозванець і брехун,який сам розкол несе і ворожнечу.Дурдом а не держава.А хто необізнаний,то краще мовчати.
Лучанин до Веталь Показати IP 23 Липня 2018 17:40
Обізнаний, а коли патріархат з Києва в московію переметнувся хтось у Вселенського патріарха Томосу вимагав, чи з вірянами узгоджував
Сергій до Веталь Показати IP 16 Серпня 2018 10:36
От як дадуть томос - припиниться розкол бо буде єдина церква, яка лише як рівна серед церков буде підпорядковуватися матері-церкві в Константинополі. Не буде більше патріархатів. А на рахунок "розколу" то тут не вірна трактовка придумана російськими попами. Розколом по церкровному вважається зміна до канонів і форми відправи в храмі. А в даному випадку це було розєднання з збереженням канонічних правил. Тому синонімом томосу є обєднання всіх українських церков в єдину. Тому покажіть хто з нас невіглас ?
Сумы до Сергій Показати IP 19 Серпня 2018 09:37
Сергій, это Вы серьёзно, "знаток" канонов Вы наш?! Не пишите глупостей, умнее будете казаться.
Олексій до Сумы Показати IP 21 Серпня 2018 18:24
Мьі ваши? Не пишите свои фантазии, не будете ґлупцом вьіґлядеть.
Львів Показати IP 26 Червня 2018 22:54
Католицька церква як греко так римо то не українська вона чужа всій україні
Юра до Львів Показати IP 27 Червня 2018 16:50
Чому УГКЦ чужа Україні? Це церква яка утворилась коли відкололась РПЦ, і це церква яка зберегла традиції православ'я і українського народу, яка всю свою історію зазнавала гонінь попри те ще вона єдина ніколи не встачала зв'язок з церквою і завжди була визнаною. Повчіть спочатку історію, а тоді кидайте такі коментарі
Анонім до Юра Показати IP 27 Червня 2018 21:48
...не "українського народу" а сугубо галичан,бо тільки в галичині вона існує.
Олександр до Анонім Показати IP 19 Липня 2018 14:56
Бо в інших регіонах комуняки вивели все, що стосувалося церкви: попів, храми, віруючих. Арештовували, цькували, руйнували. І лише галичани вели таким діям опір, за що їх і зараз називають бандерівцями. Православ'я пішло з Києва, тому Києв ніяк не має бути підлеглим Москві. Крапка.
Микола до Анонім Показати IP 16 Серпня 2018 08:18
Юра - невіглас!
Олексiй до Анонім Показати IP 18 Серпня 2018 17:04
У нас, в Донецке, и грекокатолическая, и католическая, и какие хочешь БЫЛИ. А сейчас остались, кому москали разрешили!
Сергей до Юра Показати IP 19 Серпня 2018 18:07
Коли це Католицька церква стала на східній Україні своєю, які це традиції вона зберегла, а Ви Юрій "Повчіть спочатку історію, а тоді кидайте такі коментарі"
гасдрубал до Львів Показати IP 16 Серпня 2018 23:44
А ти часом не кацапська троляка ?!
Микола Показати IP 7 Липня 2018 18:12
Коли ми УКРАЇНЦІ прийдемо до тями і зрозуміємо, що 400 років НАША КРАЇНА була КОЛОНІЄЮ. І зараз нам необхідно пройти курс РЕАНІМАЦІЇ, на який потрібен час та дієві ліки… Але наші вороги і не тільки в параші робитимуть все, щоб перешкодити процесу відновлення НЕЗАЛЕЖНОСТІ фактичної а не формальної… Потрібні АКТИВНІ ДІЇ та ТЕРПІННЯ...
Микола Показати IP 12 Липня 2018 11:13
Кожен українець мусить затямити слова Пророка: В своїй хаті своя правда і сила..І цим усе сказано.А решта то теревені або ворогів ,або дурнів.
Васа Показати IP 24 Липня 2018 16:53
Якщо томос буде,то це день народження України!!!
Дід Показати IP 26 Липня 2018 15:08
Дуже питаннями Церкви переймаються запроданці риму, зрадники Віри уніати, розкольники громадянина Денисенко, комуністи, злодії, содоміти, сіоністи, різний вічно анти-мотлох..., яке ваше діло? Не бутьте бовдурами, буде чи не буде той томос, нічого не зміниться, бо вірні Православної віри НЕ ЗВЕРТАЛИСЬ за таким документом, а звернулись політики, чим грубо порушують ст. 35 Конституції України - це вам так звані законотворці, а президент то взагалі нами вибрана і наймана особа не забеспечує дотримання Конституції.
Сергій до Дід Показати IP 16 Серпня 2018 10:25
То, що виходить по вашому президент втрутився в церковні вправи? Яким чином? Призначив єпископів чи філарета? А може затвердив як має правитись служба в храмі? Не смішіть і не вводьте людей в оману. Втручання в суто церковні справи не було. А от забезпечення національної безпеки є прямим обовязком і правом президента. Тому, щоб ворожий іноземний агент, який іменує себе УПЦ МП не підбурював народ на внутрішню ворожнечу і прийнято відповідне рішення. Чи може ви і досі не знаєте, що саме МП визнає Крим російським, освячує зброю бойовикам, невідспівує атовців і не визнає російської агресії на Донбасі? Не потрібно маніпулювати поняттями. Ніхто не забороняє МП. Просто заберуть назву УПЦ, а нададуть чесну назву - РПЦ. Я думає, що і пуйло у вас в почоті. Тому, якщо бути справедливим, то саме він і втручається в церковні справи. Адже він заборонив діяльність Свідків Єгови в рф. От якраз тут є заборона вільного віросповідування
Ярослав Показати IP 1 Серпня 2018 21:57
Я сам є український Католик ,но мені не байдужа доля УПЦ КПатріарха. Нам не потрібна москальська церква на чолі з Кирілом.
олександр Показати IP 2 Серпня 2018 13:19
Віталь пора знати не НА а В Україні!!!
користувач Показати IP 10 Серпня 2018 23:49
в україні має бути усе своє власне та окреме від "М". ми держава чи груша для москаляндії ???!!! ми доброзичливі та спокійни, а москалі агресивні ! за роки незалежності що "М" гарного зробили для нас окрім як увесь час лайно сипить. Я за те - хай ця"М" собі у кулачок серить, а не у наш бік. чо увесь час чипляється - мабудь натікає щоб двинули ? то може треба і час прийшов ?
Справедливий Показати IP 26 Серпня 2018 17:00
Овечку заблудшу скоро скоро найде вовк
Львів Показати IP 27 Серпня 2018 15:14
В україні має бути своя церква а не під ногами папи римського та інших

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus