USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Без гидких фасадів і з паркомісцями: в Луцьку затвердили норми для нових багатоповерхівок

22 Липня 2020 11:13
Забудовники в місті Луцьку будуть зобов’язані представляти детальний план території будівництва, а також передбачати парковки.

Про це йшлося 22 липня під час дистанційної позачергової 88-ї сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення Про розроблення проєктів детальних планів територій на території Луцької міської територіальної громади.

Як розповів депутат, радник міського голови Ігор Поліщук, на часі – затвердження нового генерального плану міста, водночас у галузі містобудування в Луцьку панує хаос, адже місто заповнюють новобудови жахливого вигляду та без парковок. Тому було вирішено підготувати проєкт рішення, аби навести лад у цій справі.

Як наголосив депутат, у місті необхідно будувати підземні паркінги, аби забезпечити мешканців багатоповерхівок потрібними паркомісцями, а також зводити будинки з гарними фасадами, аби нові багатоповерхівки стали окрасою міста.

«Також необхідно враховувати навантаження забудови на існуючу транспортно-дорожню мережу міста, технічні мережі та наявність необхідної інфраструктури», – сказав Ігор Поліщук.

Отож, депутати погодили проєкт рішення та зобов’язали управління містобудування та архітектури видавати містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирних житлових будинків (три і більше поверхів) та будівель громадського та комерційного призначення площею більше 1000 м кв. лише у відповідності та на основі проєктів детальних планів територій.

При формуванні завдання на розроблення проєктів детальних планів територій для подальшого проєктування багатоквартирних житлових будинків (три і більше поверхів) та будівель громадського та комерційного призначення площею більше 1000 м кв., зазначати як обов’язкові наступні вимоги:

– для забезпечення необхідної кількості місць відповідно передбачати проєктування будівництва підземних та окремо розташованих паркінгів;

– розроблення додаткових графічних матеріалів – паспортів фасадів проектованих будівель;

– дотримуватись вимог норм ДБН Б.1.1-14:2012 «Склад та зміст детального плану територій» та ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій» та інших нормативних документів і законодавчих актів, що регулюють містобудівну діяльність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 22 Липня 2020 11:52
Це потрібно було зробити ще 10 років тому. А то набудували г*мна всякого, дивитись страшно! А це вже буде на пару декад!
Оля Показати IP 22 Липня 2020 12:55
ЧИ буде Була будувати на Рівненській багатоповерхівки? Дайте відповідь пане радник
Лучанин Показати IP 22 Липня 2020 13:19
Парковки, фасади... Немає жодного слова про озеленення території. На жаль, колись зелені міста перетворюються на пейзажі із бетонними, "не гидкими" фасадами, які насправді без дерев, перетворюються на гидкі, як ти їх не фарбуй..
Бульба Показати IP 22 Липня 2020 13:34
Як завжди)))) ну чому непрофесіонали лізуть до фасадів)))??? Я завжди згадую геніального Гауді, з луцькими чиновниками ми б не бачили його ФАСАДІВ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus