USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Боротьба за плей-оф: «Старий Луцьк» наприкінці гри вирвав перемогу в одеської «БІПИ»

5 Лютого 2024 20:23
У принциповому матчі в боротьбі за плей-оф баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» обіграв одеську «БІПУ» (86:81) та закріпився на восьмій сходинці у турнірній таблиці, відірвавшись від тієї ж «БІПИ».

Томас з пасу Кольченка відкрив рахунок та поклав початок стартовому ривку лучан. Невдовзі здалеку закинув і сам Кольченко. Лучани продовжили влучати, і за рахунку 9:0 одесити взяли тайм-аут. Але після цього луцькі баскетболісти збільшили перевагу до +13 очок: з периметру закидали Джексон та Липовцев. Ближче до закінчення чверті одесити почали знаходити свою гру в атаці, скоротивши відставання до -6. Проте дальнє влучання Марківа та очки Дюпіна дозволили «Старому Луцьку» перемогти у першій чверті з рахунком 28:19.

Початок другої чверті був не таким результативним. У середині десятихвилинки в одеситів впевненість відчув Льюіс, який двічі закинув ендван та скоротив відставання своєї команди до -6 – 36:30. Після тайм-ауту від Дмитра Чайковського різниця у рахунку то зменшувалася до 4 очок, то зростала до 8 балів. Відзначимо, що у лучан був перебір командних фолів, тож одесити, здебільшого Льюіс, частенько ставали на лінію штрафних. Зрештою «Старий Луцьк» пішов лідером на велику перерву – 45:39.

Після перерви у лучан непогано діяв Томас, набравши 8 очок на початку третьої чверті. Не відставав від свого американського партнера Кольченко – Олександр закинув 9 очок. Таким чином «Старий Луцьк» збільшив перевагу до +16 – 64:48. Все ж наприкінці чверті «БІПА» трішки скоротила відставання, що дозволило команді з Одеси поборотися в останній десятихвилинці – 68:57.

Одесити менш ніж за хвилину четвертої чверті скоротили різницю до -6, і Дмитро Чайковський був змушений втрутитися у гру, взявши тайм-аут. Після цього Джексон закинув двічі поспіль та зробив комфортні +10 для «Старого Луцька» – 72:62. Своєю чергою тайм-аут взяли одесити. Внесені тренерські корективи дозволили їм скоротити відставання до -2 у середині чверті – 74:72. До проблем лучан додалося те, що Джексон отримав пʼятий фол, а високі Липовцев та Томас були на фол-траблі. Після чергового тайм-ауту Дмитра Чайковського закинули Томас та Кольченко, збільшивши різницю до +7 – 79:72. Але Липовцев таки отримав пʼятий фол за три хвилини до сирени. Тим часом «БІПА» не лише вчергове у матчі скоротила відставання фактично до мінімуму, а й зрівняла рахунок за хвилину до сирени – 81:81. Однак пʼять очок від Кольченка на останній хвилині гри дозволили лучанам перемогти – 86:81.

Саме Олександр Кольченко став найрезультативнішим у складі «Старого Луцька», закинувши 27 очок. Одного підбирання до дабл-даблу не вистачило Стейсі Томасу – 22 очки, 9 підбирань.

Завтра «Старий Луцьк» зіграє другий матч баблу в Южному проти «Київ-Баскета».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus