USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

«Бойовики – «люди слова» більше, аніж деякі генерали ЗСУ», - бійці 32 блокпосту

30 Жовтня 2014 12:47
Військовослужбовці, які вийшли з оточеного бойовиками 32-го блокпосту, що був розташований поблизу села Смілого, розповіли про свій бойовий досвід.

"Ми пішли самі, з піднятою головою, з прапорами України, технікою, зброєю, боєприпасами та ще й з трофеями", - каже в інтерв’ю для "Радіо Свобода" один з бійців на ім’я Євген.

Згідно з його свідченням, без наказу військового керівництва бійці не мали права залишити місце бойових дій, адже їх вважали би дезертирами. Переговори із бойовиками тривали протягом чотирьох днів.

Згодом, стверджує Євген, бойовики заявили, що захопили силовиків у оточення, додавши, що їхня кількість сягає близько тисячі. Урешті-решт була досягнута домовленість про коридор, яким бойовики обіцяли вивести українських бійців.

"Мене шокувало те, що вони дотримались свого слова", – додав він.

Зі слів бійця із позивним "Добрий", виявилось, що бойовики – "люди слова" більше, аніж деякі генерали ЗСУ.



Нагадаємо, протягом боїв на 32-му блокпосту загинуло, згідно з попередніми даними, 10 військових.

У понеділок українських військових, які утримували 32 блокпост біля села Смілого на Луганщині, бойовики випустили із оточення. Відхід відбувся без втрат, разом із технікою та озброєнням.

Згідно з повідомленням УНІАН, проти бійців стояли солдати псковського полку з Росії, найманці, представники "всевиликого войска донского" і місцеві сепаратисти.

Зі слів бійців, вони не мали їжі, води та теплого одягу. 27 жовтня вперше за два тижні сепаратисти пропустили машину зі ста літрами води, а також дозволили провезти макарони, все інше з провізії, котру передавали нашим воякам - лнрівці забрали собі.

Українські бійці заявляють, що від вищого командування мають лише один наказ: триматися, вогонь відкривати вони можуть лише у відповідь та й то - зі стрілкової зброї - і це проти танків.

Бійці не розуміли свого завдання на 32 блокпосту, мовляв, утримували всього півтора кілометра дороги, і це безглуздо. А коли хтось намагається прорватися до них з провізією, то їх одразу обстрілювали, і бійці гинули так до них і не діставшись.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus