USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Через виконавчу службу в Луцьку можуть припинити подачу тепла

14 Листопада 2017 16:06
Банкрутство ДКП «Луцьктепло» та загроза припинення подачі тепла в оселі лучан може спричинити ситуація, що склалася зі стягненням з підприємства 28 мільйонів гривень боргу на користь «фірми-прокладки» «Континіуму». Керівництво виконавчої служби в області стверджує, що арешт рахунків «Луцьктепла» робив департамент, розташований у Києві.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю і корупцією 14 листопада.

Депутати розглянули проект звернення Волиньради до Міністра юстиції України щодо діяльності Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

«Останнім часом у засобах масової інформації з’являються новини про неналежне виконання своїх повноважень органами виконавчої служби та їх посадовими особами.

Зокрема, через дії державних виконавців накладено арешт на усі рахунки одного з найбільших підприємств міста Луцька ДКП «Луцьктепло» з метою стягнення коштів у сумі 28,2 мільйона гривень на користь підприємства, з яким комунальне підприємство не мало жодних господарських стосунків.

У зв’язку з діями посадових осіб Державної виконавчої служби існує реальна загроза виникнення соціального загострення через можливу відсутність опалення та протести працівників комунального підприємства через виникнення заборгованості по заробітній платі.

Слід звернути увагу й на той факт, що ситуація ускладнюється через ризики зупинки та втрати Проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста, який реалізується ДКП «Луцьктепло» у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку», - йдеться у проекті рішення.

Як зауважив голова фракції УКРОП в обласній раді Вячеслав Рубльов, незважаючи на те, що тепло в оселях лучан зараз є, невідома «фірма-прокладка», пов’язана з однією фінансовою групою, може призвести до того, що під час опалювального сезону місто опиниться без тепла. Депутат зазначив, що виконавча служба мала б розібратися у ситуації і повідомити громадськості, звідки виникла фірма, про яку багато років нічого не чули і яка зараз намагається стягнути з ДКП «Луцьктепло» понад 28 мільйонів гривень. Бездіяльність виконавчої служби, з його слів, може призвести до того, що «Луцьктепло» збанкрутує, і це призведе до лиха під час опалювального періоду.


Нагадаємо, рахунки ДКП «Луцьктепло» заблоковані через аферу групи «Континіум», адже «фірма-прокладка» «Тепелен» цієї ж групи намагається незаконно стягнути 28 мільйонів гривень із підприємства. Зауважимо, для того, щоб опалювальний сезон не опинився під загрозою зриву, Луцька міська рада була змушена виділяти гроші з бюджету на допомогу «Луцьктеплу».

Начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентин Кухарик повідомив, що згідно із законодавством, стягнення на суму понад 20 мільйонів гривень здійснює департамент Міністерства юстиції у Києві. На виконанні головного управління в області є виконавчі документи щодо ДКП «Луцьктепло» на суму майже 20 мільйонів гривень, а рахунки підприємства арештовувало не головне управління, а департамент міністерства, що розташований у Києві. Нарвзі виконавча служба стягнула півтора мільйони гривень з підприємства на користь громадян (27 працівникам погасили заборгованість зі виплати зарплати).


Вячеслав Рубльов зауважив, що у Києві, де наклали виконавче провадження, погано орієнтуються у ситуації, відірвані від людей. Тому він поцікавився, чи керівництво головного управління юстиції в області надіслало роз’яснення ситуації у місті та її наслідків, чи пояснили, яка фірма намагається стягнути кошти з підприємства та з яких років підняте відповідне провадження. Щодо інших виконавчих проваджень стосовно «Луцьктепла», депутат зазначив, що держава, боргуючи значні кошти за пільги та субсидії, одночасно намагається стягнути з підприємства кошти на свою користь, що виглядає нелогічно. На його думку, комусь нині хочеться поставити місто на коліна.

Валентин Кухарик відповів, що після приїзду на Волинь Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана отримали доручення розібратися із ситуацією на ДКП «Луцьктепло», і відповідну інформацію надіслали у Київ. Водночас, він не зміг відповісти на питання про те, коли і як виникла заборгованість ДКП «Луцьктепло» у розмірі 28 мільйонів перед фірмою, яка з’явилася нізвідки.

Депутат Михайло Імберовський поцікавився, яким чином виконавча служба працює зі стягненням боргу користувачів перед ДКП «Луцьктепло». Так, серед найбільших боржників у місті – силові структури та державні органи. Очільник головного територіального управління юстиції в області повідомив, що стягнули 1,5 мільйона гривень з громадян на користь ДКП «Луцьктепло». На це депутат зауважив, що така сума становить лише 0,5% боргу.

Своєю чергою, Вячеслав Рубльов закликав посадовця думати перш за все про людей, які залежать від рішень виконавчої служби та не виконувати злочинних наказів, які певні політичні сили пропихають через суди.

Звернення щодо Міністра юстиції України депутати обговорюватимуть під час пленарного засідання сесії облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучани ДІЙТЕ! Показати IP 14 Листопада 2017 16:24
Ви що не знаєте, що вся виконавча служба м. Луцька, і перш за все сумнозвісна Шпота, на хабарному поводку у "Континіуму": разом малюють схеми арешту майна, разом стягують, разом ділять награбоване народне. Чого слова як бульки пускати - треба діяти. І найперш - відсторонити бандитський Континіум від луцького тепла. А то "зігрієтеся" - як прилісненці від торфобрикету під керівництвом континіумовського злодюги "заробили", втративши все, що мали.
Лучанин до Лучани ДІЙТЕ! Показати IP 14 Листопада 2017 17:30
А Ви до кого? Ніхто діяти не буде поки тепло не припинять постачати, та й після цього ще деякий час. Ну такі ми вже є. До того ж колись при "злочинному уряді" в законодавстві було чітко прописано що тепло відключати в опалювальний сезон ніхто не має права, так само як і воду. Якщо хтось хоче зробити техногенну катастрофу, то зараз це вже цілком можливо, хоча лучанам таки ніхто права голосу не дасть, Ви ж самі знаєте, раз так обізнані.
Анонім до Лучани ДІЙТЕ! Показати IP 15 Листопада 2017 11:38
До чого тут Шпота та ДВС?!! Суди виносили рішення про стягнення боргу з ДКП "Луцьктепло"
Руслана Остапчук Показати IP 14 Листопада 2017 16:57
У мене також є конфлікт з відділом примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Волинській області. Є рішення Апеляційного суду Волинської області про поновлення мене на попередній посаді у ТСЦ 0742 З 01.06.2017 року. Поскільки Регіональний сервісний центр МВС рішення добровільно не виконує, прийшлось звернутись про примусове виконання рішення суду у виконавчу службу.Ось уже два місяці, як віз і нині там. Держвиконавець, який займається цим виконавчим провадженням, і не проти накласти штраф на боржника, але відкритим текстом сказав, що у нього є начальство, у якого своє бачення вирішення конфлікту (відмінне від вимог законодавства).Написала скарги на бездіяльність держвиконавця у всі можливі інстанції - побачу, чи це щось дасть.
Чого чекає влада Показати IP 14 Листопада 2017 21:33
Питання до влади Луцька: чого ви паритеся і лише язиками махаєте, розірвіть договір, яким бандитський Континіум купив ненажерливого Романюка, найдіть порядного енергетика, який забезпечить нормальним тепплом лучан. Чого стогнати, що від цього зміниться? Чекаєте коли труби в квартирах порозмерзаються?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus