USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Члени Луцької виборчої комісії знову проігнорували засідання

8 Серпня 2017 18:53
Другий раз поспіль засідання Луцької виборчої комісії не відбулося через недостатню кількість присутніх членів комісії: замість мінімального кворуму з десяти осіб на засідання комісії зібралися лише шість людей.

Засідання комісії мало відбутися 8 серпня, спочатку о 13:00, але у зв’язку з відсутністю кворуму голова Луцької виборчої комісії прийняв рішення перенести засідання на 18:00. Однак і цього разу більшість членів комісії проігнорувала засідання.

Як повідомив голова комісії Леонід Будцев, він особисто разом із іншими «сумлінними» членами комісії обдзвонював людей, аби повідомити про чергове перенесення засідання, але багато хто не відповів на дзвінок. Урешті всім було надіслано смс-повідомлення із зазначенням години початку засідання.
Чому більшість ігнорує засідання Луцької виборчої комісії - незрозуміло, адже невпинно спливають двадцять днів, виділених на прийняття членами комісії рішення про метод перевірки достовірності підписів виборців, наявних у підписних листах за відкликання п’ятьох депутатів міської ради.

Читайте ще: ЛУЦЬКА ВИБОРЧА КОМІСІЯ ВІДТЯГУЄ ПЕРЕВІРКУ ПІДПИСІВ ЗА ВІДКЛИКАННЯ ДЕПУТАТІВ

Так, на засіданні, яке мало би відбутися 8 серпня, члени комісії повинні були б проголосувати за/проти пропозиції, винесеної членом виборчої комісії Юлією Кубай, аби перевіряти правдивість підписів за допомогою почеркознавчої експертизи, яку би провели компетентні органи.

Адвокат Святослав Туз, своєю чергою, пояснив, що участь у засіданнях – це обов’язок, покладений на членів виборчої комісії, адже перед набуттям своїх повноважень кожен член виборчої комісії ознайомлюється із нормами законодавства, зокрема ЗУ «Про місцеві вибори», та підписує присягу.

«Форма діяльності Луцької виборчої комісії, яку ми зараз спостерігаємо, це фактично безперервне засідання, тому що, відповідно до закону, виборча комісія розпочинає засідання та здійснює перевірку (підписів, – ВН) протягом двадцяти днів. Тому сказати, що якісь конкретні члени комісії не беруть участі в засіданні юридично не можна, бо вони по суті беруть участь у засіданні на певній його стадії», – зазначив Святослав Туз і додав, що лише суд або Центральна виборча комісія може визнати те, що конкретний член комісії не виконує своїх зобов’язань, що тягне за собою припинення його повноважень як члена територіальної виборчої комісії.

Окрім того, адвокат відзначив, що у випадку, коли виборча комісія протягом виділених двадцяти днів не прийме ніякого рішення, це буде розцінено як бездіяльність, про яку зацікавлені особи зможуть заявити до суду.

Нагадаємо, що за фінансування олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті.

Більше того, ініціатори відкликати депутатів міської ради називають заменшену цифру необхідних підписів. Також виборча комісія розглядає питання з порушенням закону та ховається від ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus