USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька виборча комісія відтягує перевірку підписів за відкликання депутатів

7 Серпня 2017 19:07
На черговому засіданні Луцької виборчої комісії не було прийнято рішення про метод перевірки достовірності підписів виборців, наявних у підписних листах за відкликання п’ятьох депутатів міської ради. Тим часом двадцять днів, виділених на прийняття цього рішення, спливають.

Засідання виборчої комісії у Луцькій міській раді відбулося 7 серпня.

На початку голова комісії Леонід Будцев зачитав відповіді від правоохоронних органів, надіслані на відповідні листи-звернення комісії. Так, правоохоронці погодилися допомагати у перевірці достовірності підписів у визначений комісією спосіб, а також забезпечувати порядок протягом такої перевірки.

Член виборчої комісії Юлія Кубай, своєю чергою, нагадала про винесену нею на минулому засіданні пропозицію перевіряти правдивість підписів за допомогою почеркознавчої експертизи, яку би провели компетентні органи, адже запропонований головою метод перевірки підписів незаконний, адже порушує положення щодо використання особистих даних осіб, котрі на це не погоджувалися.
Так, Леонід Будцев запропонував, аби підписи перевіряла мобільна група у складі трьох осіб – двох членів комісії та одного правоохоронця, які би особисто зверталися до підписантів за вказаними ними у підписних листах адресами.

Голова виборчої комісії емоційно відреагував на зауваження від Юлії Кубай і наголосив на тому, що не отримав винесену нею пропозицію у письмовій формі. Будцев відзначив, що не зміг зрозуміти суть усно винесеної пропозиції, а секретар засідання не записала його у протокол.
Окрім того, Леонід Будцев неодноразово стверджував, що отримав відповідь від правоохоронців, тому внесення нової пропозиції не має сенсу.

Член комісії Тамара Гейло ж зауважила, що до прямих обов’язків секретаря якраз і входить ведення протоколів, тому не зрозуміло, чому вона не занотувала пропозиції Юлії Кубай.
Відзначимо, що адвокат Святослав Туз зауважив, що будь-який метод перевірки достовірності підписів не буде законним, адже без відомостей відділу ведення державного реєстру виборців не можна з’ясувати, чи є людина виборцем, чи ні.
Нагадаємо, що за фінансування олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті.

Більше того, ініціатори відкликати депутатів міської ради називають заменшену цифру необхідних підписів. Також виборча комісія розглядає питання з порушенням закону та ховається від ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергійко Показати IP 7 Серпня 2017 19:37
А чи був прецендент в Україні? Чи відкликали когось вже реально? Чи комісія боїться, що наламає дров?
на нари Показати IP 7 Серпня 2017 19:41
Шановні лучани, дуже прикрим є той факт, як дійсно збирають голоси за відкликання, а відбувається це саме так: йде підготовка до майбутніх виборів, відповідно набирають людей для агітації, яким обіцяють хорошу оплату, моя сусідка запропонувала мені додатковий підробіток(чом би й ні, кому зараз не потрібні додаткові кошти), я погодилась. Далі взнаю що навіть і за запропоновану оплату людей знайти не можуть. Далі гаряче питання про відкликання депутатів і знову ж не можуть назбирати потрібну суму голосів, отже що придумують в БПП м.Луцьк - ті люди, які погодились на роботу передвиборчого агітатора повинні були до 28.07.2017року прийти з паспортом в штаб і підписатися на 5-ти аркушах паперу про відкликання вищевказаних у статті депутатів. Але й тут не все так просто: одні прийшли та підписались, а половина з агітаторів відмовилась, тому що мають все-таки здоровий глузд... що буде далі побачимо.... Ось така арифметика в Солідарності!!!!!!!!! ГАНЬБА ТА СОРОМ!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus