USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

Чому деякі люди не заражаються COVID-19 після контакту з хворими. Дослідження

8 Січня 2022 16:06
Деякі особи можуть регулярно контактувати з хворими на коронавірус, але не заражатися. Вчені всього світу вивчають цей феномен і сподіваються, що зможуть допомогти створити стійку до варіантів коронавірусу вакцину, щоб cтримати COVID.

Про це пише ТСН із посиланням на видання Dailymail.

Як зазначається, з’являється все більше доказів того, що деякі люди можуть мати стійкий природний імунітет до коронавірусу. Вважається, що ці люди вже мали імунітет до появи вірусу COVID, який збережеться навіть тоді, коли вірус буде мутувати. Зараз це явище є предметом інтенсивних досліджень у всьому світі.

Експерти сподіваються, що, вивчивши цих щасливчиків, вони зможуть відкрити підказки, які допоможуть їм створити стійку до штамів коронавірусу вакцину, яка назавжди стримає вірус.

Читати ще: Комбінації вакцин можуть посилити захист від коронавірусу

Натомість в Америці та Бразилії дослідники розглядають потенційні генетичні варіації, які можуть зробити певних людей несприйнятливими до інфекції.

А в Університетському коледжі Лондона (UCL) вчені вивчають зразки крові сотень медичних працівників, які, здавалося б, попри всі шанси заразитися, змогли цього уникнути.

Коли дослідники UCL дослідили кров медичних працівників (які не захворіли на COVID), котру взяли до впровадження вакцини, вони підтвердили, що у них немає антитіл до коронавірусу, тобто малоймовірно, що вони коли-небудь були заражені. Однак вони виявили інші клітини імунної системи, які називаються Т-клітинами, подібні до тих, які є в імунній системі людей, які одужали від коронавірусу.

Як і антитіла, Т-клітини створюються імунною системою. Але в той час, як антитіла зупиняють проникнення вірусних клітин в організм, Т-клітини атакують і знищують їх.

Зараз відомо, що антитіла до COVID можуть знижуватися протягом кількох місяців і після зараження, і після вакцинації. Однак Т-клітини залишаються в системі довше і знищують вірус до того, як він зможе заразити здорові клітини або завдати будь-якої шкоди, припускають експерти.

Вчені припускають, що Т-клітини могли з’явитися у медпрацівників раніше. Це могло статися через те, що вони працювали з хворими пацієнтами або зіткнулися з іншими менш небезпечними типами коронавірусу.

Звичайно, існує ймовірність того, що медичні працівники підхопили коронавірус, але не відчували жодних симптомів – на початку пандемії до половини випадків вважалися безсимптомними. Але команда UCL провела подальші тести на сотнях інших зразків крові, зібраних ще в 2011 році, задовго до початку пандемії, і виявила, що приблизно кожен 20 також мав антитіла, які можуть знищувати вірус.

Найвищі показники мали проби, які були взяті у дітей. Вчені стверджують, що це можливо через те, що вони регулярно піддаються впливу коронавірусів, які викликають застуду, через контакти з великою кількістю інших дітей у садках і школах, що може пояснити, чому зараз коронавірус рідко викликає важкі захворювання в цій віковій групі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цікаво Показати IP 8 Січня 2022 17:39
І до чого нас ведуть? А ось до "дослідники розглядають потенційні генетичні варіації"(С)! Насправді люди з сильним імунітетом переносять "суперхворобу" або в легкій формі, або не хворіють (хворіють безсимптомно). Якщо люди мають постійний тимчасовий контакт з хворими на цю хворобу, тобто постійно отримують мізерну дозу то їх імунітет не зношується, не веде постійну боротьбу з хворобою, а вбиває цю заразу на вході, постійно підтримує пам'ять про неї. Якщо людина довго знаходиться серед хворих, отримує велику дозу, то і шанси перехворіти і вижити в неї залежать від зношеності імунітета. Насправді все просто. На пальцях: гума авто захищає саме авто від контакту дороги з дисками. Якщо їздити по гладкій чистій дорозі то гума проходить довго, якщо асфальт буде більш шершавим то і гума зітреться скоріше, а якщо її поливати ще якоюсь хімією, то відповідно замінити її треба буде ще швидше. От тільки імунітет замінити не вийде, його треба берегти. Для цього треба менеше нервувати, їсти здорову натуральну їжу, вести здоровий спосіб життя. Ну про хімію тут всім зрозуміло? Здоров'я вам, бережість себе, якщо зможете.
Всезнайко Показати IP 8 Січня 2022 18:30
Головне їх не вакцинувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus