USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

«Україна Speaking»: чи готові волиняни до вивчення іноземної мови

9 Січня 2016 22:00
В Україні стартувала Національна програма вивчення та популяризації іноземних мов «Україна Speaking». Чи готові волиняни долучитися до проекту йдеться у сюжеті Нової Волині.

Ініціатори проекту хочуть спонукати українців до вивчення різних мов, хоча пріоритет, все-таки, надається англійській.

«Візьмуся за англійську пізніше – одразу після звільнення за скороченням», – організатори проекту «Україна Speaking» закликають українців не керуватися такою логікою у житті і вивчати мови уже зараз. Проект спрямований на різні верстви населення. І передбачає знищення бар’єру між Україною та Заходом у сферах економіки, бізнесу, культури.

Ініціатори програми сподіваються, що вже до 2020 року 75% випускників шкіл розмовлятимуть двома іноземними мовами і не менше 20% українців вільно володітимуть англійською (до слова, зараз таких лише 7%). Крім того, усі держслужбовці категорії А, а це вищий корпус державної служби, будуть зобов’язані розмовляти однією з офіційних європейських мов. Уже зараз на керівні посади в Адміністрації Президента приймають лише фахівців зі знанням англійської мови. Згодом ця норма пошириться і на держслужбовців інших рангів.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця володіє англійською мовою, однак найпершим завданням вважає вивчення рідної:

«Моє бачення, що спочатку чиновникам треба дати нормальну зарплату для існування. Потім навчити їх української мови… Сьогодні в Кабмін підбирають тих, хто знає українську мову чи англійську? Англійську! Вони української мови не знають! Це моє категоричне бачення – ми повинні вчити людей знанню української мови. А все інше – це культура виховання. Хоче – хай вчить».

Знання мов дає можливість кожному з нас черпати інформацію із першоджерел, спілкуватися з людьми з інших країн та розвиватися професійно. Тому усі проекти й ініціативи програми «Україна Speaking» – це ще одна можливість зробити кроки для саморозвитку і самореалізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Думка Показати IP 9 Січня 2016 22:39
Мi есть до усього вже готовi, фак...
лучанка Показати IP 9 Січня 2016 22:56
українську вчіть, особливо у столиці
Анонім до лучанка Показати IP 10 Січня 2016 12:18
Чья б мычала. Ведь на украинском языке пишется и говорится в данном контексте не "у столиці", а "в столиці". Ибо "у столиці" обозначает "возле столицы", но ни в коем случае не "в столице"
Анонім до Анонім Показати IP 10 Січня 2016 15:25
ти не плутай граматику кацапської мови з українською. йди в школу, там тобі все розкажуть.
Анонім до Анонім Показати IP 10 Січня 2016 15:26
возлє століци по-українськи - біля столиці. вчи граматику, вумнік
Анонім Показати IP 10 Січня 2016 12:09
«Моє бачення, що спочатку чиновникам треба дати нормальну зарплату для існування. Потім навчити їх української мови…" та чинушу на гарматний вистріл треба не пускати до крісла, поки не буде володіти українською мовою і знати основи юриспуденції. зараз навіть деякі новоспечені юристи держустанов ні в зуб ногою не знають законодавства
Оля Показати IP 10 Січня 2016 13:24
А ця Слащук випадково не дочка головного хабарника приймальної комісії ВНУ Слащука Андрія Миколайовича, який без 50 гривень з кожного студента рідного геофаку не пропустив жодної групи??? От як набирають викладачів в університет: куми, брати, свати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus