USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Чи можливо розмитнити авто на ПП Ягодин без послуг «фірмочок»?

29 Липня 2017 16:58
Розмитнити автомобіль самостійно, без послуг «посередників» намагається депутат Волинської облради Олексій Панасюк. При цьому він дізнався, що він за рік – шостий, хто намагається це зробити самостійно.

Його думки з цього приводу публікує “Перший канал соціальних новин”.

Понад місяць триває історія Олексія Панасюка із розмитненням автомобіля. З його слів, усе через те, що він відмовився розмитнити автівку через фірми, які пропонують такі послуги на митниці «Ягодин».

«З кожного автомобіля, який розмитнюється, 30% йде на рахунки фірмочок, які зареєстровані на якихось там островах. При в'їзді на нашу територію документи міняються ще на польській стороні, щоб зменшити вартість автомобіля, і сплатити менше мито. Це формально так, бо насправді людина платить ті ж гроші, тільки фірмам.

Встановлюється ряд перепон, що краще заплатити, аніж займатися самому. Я тиждень пересікав кордон, два тижні розмитнював і другий тиждень ставлю на облік.



При перетині кордону є різні черги. Одна з них – «на фірму», яку ти проходиш без проблем. А є інша черга, коли ти хочеш розмитнити сам. Тебе спеціально тримають на мосту 5-6 годин, бо на самій митниці тебе можуть протримати максимум 4 години. Усе робиться спеціально, щоб «вбити» людину. Згодом мені довелося писати заяву, чому я залишаю автомобіль на митниці. Спочатку я вказав, що не працює база, яка дійсно не працювала через вірус «Пєтя», як і банки, потім довелося переписувати заяву, в якій я написав, що не маю при собі достатньо коштів, щоб оплатити розмитнення, бо сподівався розрахуватися карткою. Мені погрожували, казали, що я звідси «полізу рачки і машину не заберу». Наступного дня мені таки вдалося забрати машину.

На митниці я взагалі почув фразу, що я шостий за останній рік, хто хоче розмитнити автомобіль самостійно.

Я тоді прикинув, скільки грошей йде повз офіційну касу. Скільки доріг було б зроблено за ці надлишкові кошти від митниці. Кожного дня більше сотні автомобілів розмитнюється на волинській митниці. В середньому розмитнення вартує 5 тисяч доларів.

На внутрійшній митниці теж була «карусель». Казали, що авто я не розмитню, сертифікат не візьму. Я надав оригінальні документи на авто, САДи.

Якби САДи діяли не лише в Європі, а в Україні, то оця проблема із сплатою 30%, зникла. Але нашим митникам, в особі головного митника країни, це не вигідно.

Врешті-решт авто я розмитнив.

Тепер триває історія із взяттям автомобіля на облік. У сервісному центрі Нововолинська, колишньому МРЕО, кажуть, що сертифікат, який видала ковельська фірма, недійсний, мовляв, ця фірма не має права взагалі їх видавати. Але якщо вона незаконно діє і нею досі не зацікавилися правоохоронні органи, то це не до мене питання!!! Я впевнений, що послугами цієї фірми скористався не я один, заплативши 2,5 тисячі гривень. Я трохи наробив шуму, звернувшись до обласного керівництва сервісних центрів, і нарешті дочекався дзвінка, що начебто можу зареєструвати машину.

Лише по телевізору показують, як усе зробити за 15 хвилин. Бо насправді розмитнення і взяття на облік авто – це чорт знає що!

Не на іноземних номерах треба їздити, піднімаючи економіку чужої держави!!! А зібратися усім і домогтися права на законне розмитнення авто, на нижче мито, на прозору та швидку процедуру!!!», - висловив свою позицію Олексій Панасюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Прррр Показати IP 29 Липня 2017 17:31
Д**!л всього навсього треба було дати 50$ і все булоб гарно і дешевше...хоча якщо б він захотів по повній то не бачу проблем з цим і хто йому плів цю несенітницю ... хочеш сам роби сам , за тиждень все можна зробити разом з обліком .
скептик до Прррр Показати IP 29 Липня 2017 18:17
50 баксів ?!!!!!!! та за такі копійки митарі навіть пальцем не пошевелять
Че Показати IP 29 Липня 2017 19:34
Масова поява на дорогах автомобілів на іноземній реєстрації є закономірним наслідком багаторічної роботи "панамських фірм". Просто, людей заї.ало платити драконівські суми в бюджет і водночас "годувати" власників фірм-прокладок. Ось вам і відповідь, хто піднімає в змі шум на тему іноземних авто-в першу чергу. той, кому невигідна їх масова поява, бо ж доходи падають.
lkj Показати IP 29 Липня 2017 21:04
Сертифікат не видає Ковельська фірма, бо в нашій області взагалі немає органу по сертифікації авто!!! Ковель працював через Одеський центр сертифікації який вже був закритим на момент реєстрації даного авто...
скептик до lkj Показати IP 30 Липня 2017 13:51
виходить як в простоквашино: теоретично ви можете розмитнити авто, але на заваді є якась фігня, яку без тих же прокладок ви не обійдете. все як в гондурасі. хто в тому зацікавлений ? мабуть десь на печерських пагорбах треба їх шукати
777 Показати IP 29 Липня 2017 22:53
Провокатор-депутат!!!!!!
вася Показати IP 30 Липня 2017 02:58
панасюк молодець.митники це бидло.короста украинця
патрїот Показати IP 30 Липня 2017 03:41
митники це агенти путіна та захарченка
ну і де Показати IP 30 Липня 2017 11:49
майдан.чому шановний депутат пику не набив вимагачам
Мирослав Показати IP 31 Липня 2017 10:44
Які 30% , які офшлри ? Пане депутате, а звідки у Вас кошти і вашого брата на дорогі автомобілі, ви чесно заплатили податки , чи приховали 30-80% ?Чи зможете прозоро відчитатись за свою волонтерську роботу ?Не завищували ціну у фактурах при закупівлі ?
Слідопит Показати IP 31 Липня 2017 15:50
Я приганяю авто з Європи але розмитнюю у Одесі різниця суттєва між ягодином сама хабарна митниця в Україні + Луцьке МРЕО а облік у Львові година авто стоїть на обліку !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus