USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи виконують луцькі підприємці заборону щодо збуту російських товарів

15 Червня 2015 14:26
Всі заклади торгівлі, які ввійшли в групу моніторингу, маркують на цінниках товарів російського походження зображення прапора Російської Федерації, окремі додатково зазначають слово «Росія».

Принаймні про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Так, на виконання рішення Луцької міської ради від 26.02.2015 №71/25, розпорядження міського голови від 11.08.2014 №288 «Про додаткові заходи щодо підтримки українського виробника», за результатами моніторингу серед супермаркетів міста та великих торговельних мереж за станом на 10 червня 2015 року встановили, що знайшли повне взаєморозуміння між владою та суб’єктами господарювання щодо спеціального інформування споживачів про товари російського походження, припинення поставок російських товарів та підтримки українського виробника.

Суб’єктами господарювання продовжується робота щодо запровадження помітного маркування товарів позначками «Товари з Російської Федерації» та/або зображенням прапора Російської Федерації на цінниках товарів.

Всі заклади торгівлі, які ввійшли в групу моніторингу, маркують на цінниках товарів російського походження зображення прапора Російської Федерації, окремі додатково зазначають слово «Росія».

В окремих закладах запровадили маркування всіх товарів позначками про країну-виробника або інформування табличками на полицях товарів «Купуй українське» на синьо-жовтому фоні.

Суб’єкти господарювання, демонструючи підприємницький патріотизм, вживають всіх можливих заходів щодо повної відмови від товарів російського походження, окремі, які мали достатньо широкий асортимент російських товарів, привели його до мінімуму, якщо дозволяли договірні зобов’язання – використовувалась можливість повернення товарів, ще інші - розпродують наявні залишки товарів або працюють з відповідними підприємствами до закінчення строку дії договорів щодо поставок товарів російського походження, при цьому в терміновому порядку проходить пошук аналогів товарів українських або інших країн–виробників.

За період дії зазначених рішень міської ради, розпорядження міського голови нові договірні зобов’язання з постачальниками російських товарів не укладались.

Згідно з інформацією підприємницьких структур, значно зменшились обсяги продажу російських товарів, через те розпродаж залишків є тривалим.

Довідково: Три способи, як визначити російський товар:

назва торгової марки;

штрих-код товару (товари вироблені в Росії починаються на 46 (460-469);

країна – виробник (інколи штрих-код вказують за місцем реєстрації підприємства (не російський).

Нагадаємо, народні обранці Луцька закликали місцевих підприємців обмежити торгівлю російськими товарами. Однак проект рішення з першого разу підтримало надто мало депутатів.

Після цього підтримати проект рішення щодо припинення реалізації товарів, які виробляються суб’єктами господарювання Російської Федерації, вдруге закликали депутатів Луцької міської ради.

І, нарешті, 28 травня цього року луцьким підприємцям рекомендували обмежити реалізацію товарів та послуг країни-агресора. Проект рішення громадської організації «Бойкот» про припинення реалізації товарів, які виробляються суб’єктами господарювання Російської Федерації розглянули під час 74-ї сесії міськради 28 травня
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
оля Показати IP 15 Червня 2015 14:58
Ну нічого собі-у нас демократія та свобода чи диктатура???!!!Що хочу,де хочу,і якого виробника це вже моя справа,вже й тут будуть вказувати.Ото дожилися.
Всезнайко Показати IP 15 Червня 2015 15:09
Тільки після Пороха...
Анонім до Всезнайко Показати IP 15 Червня 2015 15:21
у пороха продукції рошену понад 80% випускається у Ліпецьку РФ. То хай падло свой завод так закриє.....скоти. Йоп....скільки ж люди будуть такими зомбованими єврожидовладою....
Анонім Показати IP 15 Червня 2015 15:21
А по іншому виявити свій патріотизм не можна? . "Дістаньте" спочатку Пороха кучерявого, щоб перестав платити податки, збори, платежі і зарплати в Росії. Тоді, і я перестану купувати російські товари.
Реалыст Показати IP 15 Червня 2015 15:42
Шановні Українські виробники, зробіть своє і краще, тоді я залюбки куплю Ваше. А поки ви ліпите гівно нікому не потрібне, я купуватиму те, що мені подобається і те що якісніше. І неважливо чиє воно.
Анонім Показати IP 15 Червня 2015 17:11
Так давайте же откажемся от всего российского, т.е. от газа, твелов, электроэнергии, нефти, пардон бензина и дизтоплива, угля, ... Правда Украина и сама может нарваться на ответные санкции, что избавит ее от половины валютных поступлений.
ПАТРІОТ Показати IP 15 Червня 2015 23:24
ПІДПИС ГАЗОВОГО КОНТРАКТУ, ЮЛЯ ВОЛОДЯ ПІДПИШИ, ПУТІН ЮЛЯ ЗРОБИШ МІНЕТ ПІДПИШУ,ЮЛЯ ТІЛЬКИ ВИЛІЗЬ НА СТІЛ, ЧОМУ УКРАЇНУ НА КОЛІНА НЕ ПОСТАВИШ.
волинянка до ПАТРІОТ Показати IP 16 Червня 2015 10:37
Шановний "патріот" не позорте і так націю,рівень вашої культури і вам подібним аж зашкалює бридко.
патріоту Показати IP 16 Червня 2015 01:34
10000000000000%%%%%%%%%%
вовк Показати IP 16 Червня 2015 20:23
Заборонити кацапський газ авто заправляти патріотичними дровами .Хлопам водку не пити бо москальский винахід. Жигулики здати на металобрухт бо вража машина. Піво пити наше а не Балтику.
вован до вовк Показати IP 17 Червня 2015 20:28
Та все б нічого, а от щодо Балтики даремний наклеп. Може, Ви не знали, але то пиво ще з 2006 року в Україні вариться. Подивіться на штрих-код пляшки в магазині :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus