USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Данілов припускає, що через Медведчука слідчі можуть вийти на Порошенка

14 Квітня 2022 21:43
Секретар РНБО Олексій Данілов не виключив, що допит підозрюваного у держзраді кума путіна, нардепа Віктора Медведчука може виявити причетність до корупційних схем п’ятого президента Петра Порошенка.

Про це він розповів в інтерв’ю українській службі BBC.

У Данілова поцікавилися, чи мають рацію користувачі соцмереж, журналісти, експерти, які кажуть, що українська влада через Медведчука намагатиметься отримати свідчення на Петра Порошенка.

На що той відповів: «Я думаю, що спочатку будуть слідчі дії, будуть допити. Спочатку будуть допити тих людей, з якими він контактував. З’ясування тієї мережі, яку вони мали побудувати на території України і побудували за російські гроші (одним з пунктів звинувачення на адресу Медведчука є намір створення в Україні мережі агентів російського впливу – Ред.).

Спочатку буде розуміння, з ким він працював по славнозвісній трубі, яка була конфіскована державою (йдеться про нафтопродуктопровід «Прикарпатзахідтранс» – ЛІНК – Ред.), хто ці люди, хто йому допомагав вирішувати ці питання (розслідування проекту «Схеми» припускало, що надавати сприяння Медведчукові міг колишній президент Петро Порошенко; і Порошенко, і Медведчук заперечували такі закиди – Ред.).

Після того, я думаю, що як обмінний матеріал він може бути (використаний). Якщо буде таке рішення, то його можна відправляти. Зараз його треба допитувати, допитувати і ще раз допитувати.

Від нього треба взяти свідчення на всіх, з ким він працював. І якщо він працював з Петром Олексійовичем, то він має дати такі свідчення».

Нагадаємо, кримінальне провадження проти Медведчука було відкрито за статтею про держзраду. Але пізніше додався ще один епізод до підозри за статтею про держзраду, а також додалася стаття про фінансування тероризму.

Йому інкримінують організацію схеми торгівлі вугіллям з окупованими територіями Донбасу. Іншими фігурантами цієї справи є ексміністр енергетики Володимир Демчишин та пʼятий президент України Петро Порошенко. 12 жовтня Печерський райсуд Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Читати ще: Чому Ігор Палиця ненавидить Петра Порошенка? 4 факти

У січні суд продовжив йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За 5 днів до російського наступу дружина Медведчука Оксана Марченко виїхала до Білорусі. Згодом опублікувала відео з Москви. На четвертий день після нападу Росії на Україну стало відомо, що кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук втік.

12 квітня Служба безпеки України затримала кума путіна Віктора Медведчука, який хотів утекти через Придністров’я до Москви, у військовій формі Збройних сил України на Київщині. Володимир Зеленський відразу оголосив: готовий обміняти зрадника на військовополонених українців. Але в Москві на нього не надто чекають. Кажуть, що Медведчук громадянин України і про допомогу не просив. Дружина Медведчука Марченко звернулася до президента Зеленського і сказала, що хоче бачити чоловіка на свободі. Інше її звернення вже викликало глузування в мережі. В ньому Марченко, вдягнувши хустку, звертається до президента Туреччини Ердогана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus