USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Дарій побажав мені удачі й заблокував»: онкохворому лучанину, якому видалили частину легень, потрібна допомога

12 Серпня 2021 16:51
У Національному інституті раку прооперували 20-річного онкохворого уродженця міста Курахово Донецької області Семена Цикорського, який завершив навчання у Волинському коледжі Національного університету харчових технологій та протягом тривалого часу мешкав разом із дружиною у Луцьку. Трохи більше тижня тому хлопцю видалили метастази із легень, після чого йому знову потрібно приймати таблетовану хімію «Вотрієнт», коштів на яку не вистачає.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив Семен Цикорський. Ще у 2018 році у хлопця діагностували синовіальну саркому м’яких тканин правого плеча з метастазами в легенях четвертої стадії. Наразі Семен проходить лікування, йому рекомендована операція на легені. Згідно з останнім обстеженням від 25.06.2021 його стан погіршився. Раніше на сайті йшлося про те, як Семен приймав таблетовану хімію «Вотрієнт». Ліки дали результат, після чого йому продовжили ще на 3 місяці приймати цей препарат. Стан став стабільний. Семену припинили таблетовану хімію на три місяці.
До слова, 2 квітня 2020 року після чергового блоку хімії, у столичному інституті раку Семена приголомшили дивовижною новиною – метастазів у легенях немає. Усі аналізи ідеальні – тож хлопець абсолютно здоровий. Не повіривши такому щастю, молодий чоловік перевірявся ще раз, і ще раз, але в усіх клініках результат один – пацієнт Семен Цикорський абсолютно здоровий! Але 10 липня 2020 року під час чергової томографії лікарі виявили у Семена Цикорського метастази у легенях. Але навіть після цього молодий чоловік не опустив руки і пішов навчатися на чоловічого перукаря – барбера, і згодом влаштувався на роботу. Але не судилося. Стан здоров’я лише погіршувався.

Вже з 25 червня 2021 він поїхав в Національний інститут раку. Хірурги рекомендували онкохворому робити операцію на легені, на що хлопець погодився, а 4 серпня 2021 року його проперували у Національному інституті раку.

Медики рекомендують Семену й після операції продовжувати приймати «Вотрієнт», утім лікування препаратом коштує 30 тисяч на місяць, а таких коштів молода сім’я, фінансові ресурси якої вже давно вичерпалися, не має.

Попри складну ситуацію зі здоров’ям, хлопець не втрачає віри в одужання: «Наразі я живу з дружиною в мами, бо всі гроші йдуть на лікування, вірю, що незабаром я одужаю, пройду цей нелегкий шлях і буду жити хорошим життям, не думаючи про хворобу та про те, де взяти гроші на лікування. Я вірю, що буду, як всі здорові люди, сповна насолоджуватися життям. Знаю, що я сильніший за рак, бо я з Богом», – каже Семен.

Хлопець додав, що незадовго до операції звертався до лучанина Дарія Зажицького, який також свого часу лікувався від раку, і якому збирали кошти на операцію у Туреччині, однак хлопець увійшов в ремісію, тож хірургічне втручання не згодилося.

«Писав про свою проблему Дарію, просив про репост інформації про мене, і, чесно кажучи, сподівався на матеріальну допомогу, адже у нього, по ідеї, лишилися кошти із тих, які люди збирали. Але він сказав, що разом з дівчиною Ольгою підтримують мене морально, і пообіцяв зателефонувати згодом. І не зателефонував. Щоправда, ненадовго відновив сторінку і таки зробив репост. Натомість згодом заблокував і почистив переписку», – каже Семен.

Нагадаємо, у вересні 2020 року, саме в пік збору коштів нібито на пересадку кісткового мозку, лучанин Дарій Зажицький «відривався» біля басейну елітного готелю Rixos Sungate зі своєю дівчиною Ольгою Сушик. Окрім того, 30 березня 2021 року він втрапив у ДТП на орендованому авто та без посвідчення водія.

Також ІА Волинські Новини повідомляло про те, що 22-річний лучанин Дарій Зажицький збирав 60 000 доларів на трансплантацію кісткового мозку в клініці в Туреччині. Але незадовго до цього його побачили на відпочинку в Домінікані. Відомі блогери звинуватили хлопця у шахрайстві, але той виправдовуватися ні перед ким не став.

Реквізити для допомоги:

Приват Банк – 5168 7574 2013 4324

Альфа Банк – 4102 3251 2150 8618

Ощадбанк −5167 4901 4461 0962

Monobank – 4441 1144 2143 2913 Отримувач-Цикорський Семен Станіславович.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus