USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Демобілізація на Волині: що чекає бійців, які воювали за нас

19 Березня 2015 09:31
Влада Володимира-Волинського, у якому постійно дислокується 14 окрема механізована бригада, готується до демобілізації з війська своїх мешканців. Про це інформує Волинь:світ.

Щодо учасників АТО, які першими стали на захист батьківщини і були переважно добровольцями громадськими організаціями пропонується низка заходів.

А в управлінні соціального захисту населення для воїнів, що повертаються з передової вже відкрили громадську приймальню. У ній військовослужбовцям, що зокрема проходили службу у легендарній 51 окремій механізованій бригаді запропонують психологічну, юридичну та соціальну допомогу.

Графік роботи приймальні: з 9 ранку до 15 години.

Разом з тим, органи місцевого самоврядування Володимира-Волинського пропонують долучитися до роботи приймальні громадських активістів та громадські організації.

З низкою ідей щодо реабілітації військовослужбовців, що днями повернуться із зони АТО до своїх домівок у Володимир-Волинський, виступила спілка інтелігенції міста.

Організація закликає приватних підприємців зробити учасникам АТО 20% знижки в ресторанах, кафе та закладах громадського харчування, а також надати право безкоштовної риболовлі в окремі дні на приватних водоймах.

Крім того, міській владі інтелігенція пропонує створити спеціальні гуртки з малювання, музики та іншої творчості на базі художньої та музичної шкіл, а також Володимир-Волинського центру позашкільної освіти.

До слова, Рада національної безпеки і оборони України пропонує демобілізованих військових під час особливого періоду одразу зараховувати до резерву першої категорії. З його слів секретаря РНБО Олександра Турчинова, усіх демобілізованих військових, які за станом здоров'я можуть захищати країну, запишуть за військовими частинами, де вони воювали, та «будуть знати як діяти в умовах надзвичайної ситуації».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus