USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

Депутати розберуться з газовим хазяйством Фірташа

19 Січня 2009 14:28
Верховна Рада створить слідчу комісію, яка розслідує діяльність компанії «РосУкрЕнерго». Про це під час прес-конференції в Луцьку розповів перший заступник голови Бюджетного комітету ВР, депутат від фракції БЮТ Євген Кирильчук, – інформує репортер «Волинських Новин».
Євген Кирильчук розповів, що люди, які «кришують» компанію «РосУкрЕнерго», звинувачують у всьому уряд. Він нагадав, що творцями цієї посередницької структури стало тріо Бойко-Фірташ-Льовочкін. Власне, Бойко тоді був міністром і все відбувалося за його благословення.
Натомість Фірташ виявився спритним бізнесменом, який, не маючи скважин чи трубопроводу, зумів заробити мільярди. Як приклад, Євген Кирильчук навів випадок, коли Фірташ заявив, що йому належить 75% облгазів. Однак пояснити, яким чином це стало можливим, бізнесмен не зумів.
Саме тому парламент ініціює створення слідчої комісії, яка розслідуватиме діяльність компанії «РосУкрЕнерго».
На думку пана Кирильчука, вимоги Партії Регіонів «відставити» уряд Тимошенко пов’язані з тим, що ПР втратила найдохіднішу частину фінансування партії.
«Коли є посередник, крайнього знайти дуже важко», – додав нардеп.
Окрім того, чи володіє Фірташ частиною акцій «Волиньгазу», голова Волинської облорганізації ВО «Батьківщина» Анатолій Грицюк стверджувати не готовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus