USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати розберуться з освітою

20 Січня 2012 13:37
Луцькі депутати під час сесії міськради розбиратимуться, як закрити «дірки» у освітньому бюджеті облцентрі Волині.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 20 січня.

Депутат міськради Павло Данильчук ініціював заслухати інформацію управління освіти Луцької міської ради. «Зараз у нас мінус 30 мільйонів по освіті. Зважаючи на ситуацію у цій сфері, ми вимагаємо розібратися з проблемами освіти під час сесії», - заявив Данильчук.


Начальник управління освіти муніципалітету Олег Гребенюк, у свою чергу, роз’яснив, що з закладених у бюджет «освітніх» грошей 4 мільйони не вистачатиме на утримання дошкільних навчальних закладів, а на утримання шкіл – більше 15-ти.

Проте, за словами Гребенюка, зарплату освітянам ніхто не скорочуватиме. Ймовірно, скорочення торкнеться лише окремих вакансій. «Але лише ті, які справді недоцільні. Тобто якщо після 18 години групи не наповнені, тоді ставиться питання про їх необхідність», - додав Гребенюк.

Також він розповів, що під час обговорення питання на сесії акцентуватиме увагу на тому, що економити можна не лише на кадрах, а й на теплі. За його словами, є чимало способів вкластися у бюджет.

Один із членів комісії, депутат міськради Богдан Шиба дав пораду Гребенюку. «Коли будете доповідати, то не кажіть, що в нас школи погані. Хай розказують інші, але ви такого не кажіть», - сказав Шиба.

Зрештою, комісія рекомендувала заслухати та обговорити доповідь начальника міського управління освіти Олега Гребенюка під час найближчої сесії Луцькради. До слова, це питання уже обговорювалося депутатами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Оксана Василівна Показати IP 20 Січня 2012 13:57
Треба було на працівниках Міської ради зекономити хоч раз, а не на освітянах. Працівники міської ради сидять у тепленьких кабінетиках, а освітяни не завжди можуть перевзутися, адже холодно. Скільки можна так "принижувати" освітян. Вони, ж шановні депутати і Міський Голово теж люди і теж хочуть жити, а саме Головне -вони навчають ваших дітей, онікув і.т.д.
Я з Луцька. Показати IP 20 Січня 2012 14:13
Якщо нормально розібратися, то дійсно, в садочках після 5 години залишаються одиниці дітей, можна групи звести і залишити чергового вихователя. Не сильно вони там перетруджуються, де ще є така робота, де півдня працюєш, в обід поїсиш і до дому ідеш? П"ятниця в них скорочений день, якесь свято чи присвяток в них скороченний день, хоча батьки, які на роботі сидять повний робочий день, а дитину не зрозуміло хто має забрати. Так що, роботи не початий край, головне не лінуватися і взятись і навести порядок, щоб усім було добре.
Мама Показати IP 20 Січня 2012 14:22
Відразу видно, що ви не водите дитину в садочок. Спробуйте не те що провести заняття із 20-30 малими дітьми, а просто побути з ними в одній кімнаті,і щоб вони не рознесли кімнату. А тоді і говоріть...
QUARD Показати IP 20 Січня 2012 14:25
Шановна (ний) це ж в якому садіку ви бачили, що після 5 години практично нема дітей, коли в групах їх в день більше 30 осіб? Садочки працюють до 19,30 а деякі батьки які дуже люблять після роботи ще "віддихнути" забирають дитину біля 20,00 год. Ви впевнені що вихователі сильно не перетруждаються? Коли дітей в групах так багато. А багато через вас саме, Ви приходите тикаєте завідуючій гроші щоб вона взяла вашу дитину в садік, чи не так? А потім ліжок не хватає, шкафчиків, а 30 дітей на голові за пів дня... ви просто нічого не знаєте, тому прошу запхнісь свою думку собі в одне місце, і не говоріть дурниць.
555 Показати IP 20 Січня 2012 14:44
Цікаво, що звіту від Греюенюка вимагають ті,хто затверджував бюджет на освіту міста. Що більше немає варіантів для власного піару, ніж втручання в ту галузь, де і так працюють належним чином?
я Показати IP 20 Січня 2012 16:31
Не перетруджуються вчителі в школі. Майже ціле літо - оплачувана відпустка. Переливання з пустого в порожнє на зимових,осінніх та весняних канікулах (теж оплачувано). А потім ще рекомендують найняти дитині репетитора, бо інакше не здасть ЗНО. Всі діти в школах додатково займаються з репетиторами. Чому учитель не може виконати свій обовязок за ті години, які оплачує держава? мають вихідні дні плюс 1 день так званий методичний, коли просто відсижується дома. пора, пора навести порядок. Чому коли в цеху робітни спортить продукцію, яку виробляє, його наказують, а в школі повинен поправляти репетитор? А відповідати хто буде?
гість до я Показати IP 20 Січня 2012 17:39
Чуже бачу під лісом, а свого не бачу під носом. Якщо вчителям так добре, то чого "ти" не в школі? Піди попробуй того добра...
мама шестикласника Показати IP 20 Січня 2012 16:51
Повиганяйте старців із шкіл, а то їм вже по 65-75 років, а вона ще преться до дітей. І не того, що хоче знання давати, а того, що пенсія мала. А діти повинні страждати через це, та й молоді вчителі годин не мають. Буде ще одна економія.
Лучанин до мама шестикласника Показати IP 20 Січня 2012 23:13
Економія тоді буде 100% - на освіті, бо тільки ще ці по 65-75 можуть хоч чомусь навчити дітей. Молоді вчителі самі є 100% неосвітченими, бо покупляли дипломи!!! Хто з професіоналів піде в школу на таку зарплату? Туди йдуть тільки ті, хто не має можливості влаштуватись на нормальну роботу. Ви з тими молодими хоч раз спілкувались? Я не хочу щоб в моїх дітей мали години ті молоді!
*** до Лучанин Показати IP 21 Січня 2012 11:21
Якщо хочуть працювати - то хай працюють, а не сидять весь час на лікарняних або під час навчального року в санаторій їздять.
теж мама Показати IP 20 Січня 2012 17:48
А ще хай придивляться до роботи міського управління освіти - сидять чиїсь протеже, собою любуються і папірчики придумують, щоб чимсь зайнятись і створити видимість ударної праці, а попавши в школу, ведуть себе як пани з кріпаками. Звільнені працівники управління освіти відсудили собі кругленькі суми - куди юридична служба дивилася? Для чого такі юристи?
vvv до теж мама Показати IP 21 Січня 2012 10:04
А звільнена та відновлена працівниця міськуо вже пішла на 30 днів в оплачувану відпустку. То дійсно варто придивитиь до роботи управління освіти.
простолюдин Показати IP 20 Січня 2012 17:56
У школі НВК№9 збирають вже котрий рік у фонд школи по 40 грн. кожного місяця з дитини. Не складна арифметика 1000 діток на 40 і на 12місяців і того 480 000 грн в рік! Школа немає ні пристойного спорт майданчика, ні актового залу...Питання, а де гроші? Очевидно миші з'їли! Ну є звичайно надія що Віктор Дмитрович Н. доплачує вчителям до їхніх мізерних зарплат! Об'єктивності заради варто відмітити, що вчителі у цій школі високопрофесійні-одні з найкращих!
Гостю Показати IP 20 Січня 2012 18:38
Хай вчителі підуть на завод попробують попрацювати. Вони теж чомусь із шкіл не втікають. Я не в школі, бо я на заводі. мені щоб заплатити репетитору, потрібно добре вистояти в холоді, заробити нещасні гривні, відпустка - 28 днів, 1 вихідний.
Оксана Богданівна Показати IP 20 Січня 2012 19:00
Чому постійно не вистачає коштів освіті , в садочках держава не робить нічого за бюджетні кошти а напрягає завідуючих а ті відповідно батьків. Все в садочках за батьківські гроші , на харчування не виділяють також , бо їдять наші діти лише за ті гроші , що здають батьки , а чорнобильці взагалі безкоштовно а за рахунок тих діток, чиї батьки плптять , ціни на продукти на порядок дорожчі ніж в магазина, бо в них "тендер" бачите,, то хоча б платіть вже тим вихователям нормально , а то зарплата і так низька , а за харчування в обід вихователі оплачують по 20 грн. Нехай міська рада скоротить свої видатки і буде чим платити вихователям, а то знову переливають з пустого в порожнє , а потім хтось пожаліється на гарячу лінію Азарову і знову все відновлять . У випадку скорочень тривалості робочих годин , а відповідно і окладів я сама туди подзвоню. Вже й так заставляють вихователів та няньок брати по 2 дні за власний рахунок, а в них ттакож сім"ї і їсти хочеться.
мама Показати IP 20 Січня 2012 19:54
Для чого в обласному центрі міське управління освіти. Достатньо обласного. Дубляж.
Вчителька,мікрорайону вашого жителька Показати IP 20 Січня 2012 21:06
Як це все вже набридло... Кожного січня починають з пустого в порожнє..то напишіть за власний рахунок...то години заберемо...то лікарняний не оплатимо...то ще щось придумаємо, аби зекономити і в черговий раз освітян принизити. Скільки ж вже можна? То позакривайте взагалі всі садочки та школи, бо ж де стільки дармоїдів утримувати? Канікули їм оплачувати, дні методичні...Соромно за так званих *народних* обранців. Звичайно, більшісь з вас і найменшого уявлення про проблеми освіти не має, бо ж ви вирішуєте глобальні питання...Спустіться на землю і подумайте хоч трохи про тих,хто вчить ваших дітей бути справжніми людьми в той час, коли ви створюєте видимість роботи під час засідань міськради.
Небайдужа Показати IP 20 Січня 2012 22:55
Суцільна брехня!!!Сором та й годі!!! Зібрали вчителів які і так за копійки працюють і змусили заяви за власний рахунок на відпустку написати та й ще години поскорочували кому на одну а кому і на чотири А хто вважае що робота в школі мед-завітайте-ласкаво просимо!
журналіст Показати IP 21 Січня 2012 11:41
Якщо вести мову не про неоплачену відпустку вчителю, а по великому рахунку, то освіта доведена до такого стану, що повернути якісне освітнє середовище або зовсім неможливо, або це питання багатьох десятиліть. Нищити - легко, повертати - надзвичайно складно. Але наприкінці тунелю часто є світло. Перше: на освіту потрібні не затрати, як люблять говорити чиновники, а інвестиції, які стануть найефективнішими інвестиціями в майбутнє. Друге: якщо професія вчителя буде мати високий соціальний статус і створені гарні умови праці, то педагогічна нива збагатиться талановитою молоддю. Третє: створити для цієї молоді такі умови, щоб вона не їхала "за бугор". Перераховане вище повинне стати скелетом національної ідеї України. Якщо ж нашою національною ідеєю залишаться вишиванка і шаровари з доларами в кишені, Степан Бандера і Іван Мазепа, а губернатор невідомої губернії, який відчуває себе генерал-губернатором початку 19-го століття, прибуде з візником в кобеняку і ботфортах в село Ростань Шацького району відкривати школу-довгобуд, де працюють голодні вчителі з зарплатою 1200-1500 гривень, і «видасть» там хвальбу, «губернаторську старину» і властиву йому «ізящную словесность» на кшалт «тюрма і воші», то ми ще за десяток років з освітою станемо в один ряд з Сомалі і Мозамбіком. Поки-що ми зрівнялись з ними в корупції і в економічній свободі…
теж мама Показати IP 21 Січня 2012 13:32
Дійсно, в журналістів головне - сказати, а от що - це вже як вийде...
незалежність Показати IP 21 Січня 2012 14:18
Погоджуюсь з журналістом. Професія вчителя має низький соціальний статус. І відпустками за власний рахунок, скороченням навантаження, а через це зменшенням оплати праці його не піднімеш. І за репетиторство. Підручник є - сідає хай ваша дитина і вчить. не
ronin Показати IP 24 Січня 2012 01:00
Якщо люди об'єднані в систему, якщо є народ, який має релігію, культуру і традиції, суспільство набагато важче привести в стан тваринної натовпу. У небезпечній ситуації народ перебудовується і знаходить вихід із ситуації (нехай і через великі жертви). Але так як народу немає, є маса, розкришена і перетворена навіть не в стадо (там свій ватажок, і порядок є), а в соціальний пил, починається щось неймовірне ... Систему можна збурити, направивши її енергію на самознищення, якщо немає єдності, якщо член кожної групи усвідомлює себе відмінним від інших груп. В ідеалі якщо кожна група бачить в іншій групі ворога. І максимум - коли всі бачать ворогів у всіх, війна всіх проти всіх. Чим більше зруйновано вертикальних зв'язків, релігійних, культурних і національних коренів, тим більше суспільство стає масою цинічних і егоїстичних споживачів, керованої батогом та морквою. Якщо піднятися на висоту, звідки не помітні особистості, а видно лише соціальні, економічні та інформаційні потоки, у кризовій ситуації ми будемо спостерігати масу, яка пульсує і скорочується, подібно шагреневій шкірі. Сама скорочується, без зовнішніх зусиль. Якщо в одному місці потрібно активізувати процес, а в іншому - зупинити, це досягається регулюванням економічних та інформаційних потоків. Згадуючи про масу, - відрізняємо її від народу. «Ніяке суспільство не однорідне. Воно завжди ділиться на народ і масу. Характерна риса маси - відсутність спільної мети ... Характерна риса народу - прагнення до вищої мети. Тяга до задоволення розпорошує енергію. Прагнення до вищої мети концентрує її. Народ відрізняється від маси здатністю пожертвувати особистим благом». Суспільство ніколи не буває стовідсотковим народом і стовідсоткової масою. Воно демонструє лише тенденції до того чи іншого стану. Сила суспільства залежить від пропорції «маси» і «народу». Чим більше суспільство - маса, тим воно слабкіше. Чим більше - народ, тим сильніше. Давайте зараз дозволимо зруйнувати освіту – оплот майбутнього для наших дітей, та прийдешніх поколінь, та ще й далі у світі будемо розказувати який ми великий «Народ». Люди, що з нами, ми своїх вчителів здаємо… Чи, можливо ви заблукали, у власних емоціях під присмаком злиденного життя. Але ж ми говоримо не про олігархів, а про таких як ми, - кращих з Нас. А що ми робимо зі своїми дітьми!!! Батьки годують дітей духовною їжею, що веде до отруєння душі і свідомості. Підліток, що не поважає батьків, розпущений і інше, став таким не від поганої ковбаси, а від поганої інформації. Якщо подивитесь, чим він «харчувався», ви виявите в його «раціоні» комп'ютерні ігри, голлівудські бойовики, порнографію, психоделічні мультики і т.д. Саме вони скалічили його духовно. Але хто з нас дорослих здатний побачити зв'язок між духовним станом дитини і духовною їжею, яку він споживає? Ніхто. Батьки самі купують всю цю отруту, а потім щиро дивуються: чому дитина отруїлася? Чому квартиру у них через суд відібрати хоче? Чому говорить, про отримання спадщини, при здорових батьках? Таких «чому» тисячі. І всі вони не мають відповіді, тому що люди - діти, навіть якщо їм по 20, 70 і більше років. З віком не додається дорослості. Тіло росте, а масштаб мислення і глибина розуміння - немає. Так давайте підтримаємо процес «руйнування», подамо молоток вбиваючим кіл в тіло освіти… З глибокою повагою до освітян, - не один з Великого Народу…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus