USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати велять повернути повні ставки працівникам садочків. Але не знають як

10 Лютого 2011 11:34
Депутати Луцької міської ради хочуть скасувати рішення виконкому про переведення дитсадків на 10,5-годинний робочий день.

Таку рекомендацію збирається дати раді тимчасова контрольна комісія з вивчення проблемних питань фінансування дошкільних навчальних закладів, - пише 10 лютого ВІП .
Шукати гроші на це має управління бюджету та фінансів муніципалітету.

Нагадаємо, відповідно до рішення виконкому від 12 січня, із 12 березня дошкільні навчальні заклади Луцька буде переведено на скорочений - 10,5 годинний режим роботи. Відтак у працівників садочків зменшиться зарплата. Так вирішили зробити, аби зекономити бюджетні гроші.

26 січня профспілкові комітети дошкільних заходів освіти Луцька звернулися до Луцької міської ради з проханням знайти кошти для збереження попередніх ставок педагогів у дитсадках, а не скорочувати їх до 0,9.

Тоді, аби вирішити цю проблему, депутати створити тимчасову комісію на чолі з Андрієм Осіповим. Також до її складу увійшли Олег Чернецький, Антон Сосновський, Анатолій Пархом’юк та Сергій Григоренко.

І ось стало відомо, який вихід знайшла ця комісія: рекомендувати раді… скасувати рішення.

Ми вирішили, а ви думайте…

Голова тимчасової контрольної комісії Луцької міськради з вивчення проблемних питань фінансування дошкільних навчальних закладів Андрій Осіпов розповів, що комісія звернутися до міської ради, аби та скасувала рішення виконкому про скорочення робочого часу вихователів.

«Тобто комісія визнала це рішення виконкому неправильним», сказав Осіпов.

Він наголосив, що комісія рекомендує «дофінансувати зарплату працівників».

«За рахунок чого – поки що не ясно», - додав голова комісії.

«Скасується рішення виконкому і будуть пропонувати раді зобов’язати виконавчий комітет та управління фінансів та бюджету подати протягом місяця пропозиції про виділення цих двох мільйонів гривень», - пояснив депутат.

«По-суті, питання по збереженню роботи вихователів вирішено і вирішено позитивно. Але хто буде шукати гроші, хто технічно буде оформляти цей пошук – члени комісії вирішили, що це треба покласти саме на управління бюджету та фінансів».

А звідки?


Перший заступник луцького мера Святослав Кравчук каже, що здивований таким рішенням депутатів.
«Нам треба шукати десь гроші додаткові, якими треба профінансувати утримання дитячих дошкільних закладів», - сказав Кравчук.

«Якщо сьогодні депутати Луцької міської ради говорять про те, що треба відмінити рішення виконкому, то вони десь повинні знайти ті кошти», - наголосив віце-мер.

«Одним із шляхів, який дає можливість не скорочувати людей, а дещо зменшити заробітну плату порівняно з минулим роком, але не погіршуючи умови перебування дітей у дитячих садочках – було якраз оце рішення виконкому», - сказав Кравчук.

«Сьогодні ми не скорочуємо ні однієї людини, не погіршуємо умови їхньої роботи, не погіршуємо умови перебування дітей в дитячих садочках», - пояснив віце-мер.

Кравчук стверджує, що у планах мерії було при можливості компенсувати ці вимушені незручності для вихователів. «Ми пропонували, що по результатах роботи восьми чи дев’яти місяців просто подивитися – якщо будуть кошти в бюджеті, то цю різницю в зарплаті, яку втрачають вихователі на протязі цих місяців, компенсувати за рахунок видатків у вигляді додаткової оплати заохочувальних різних виплат. І тоді це буде нормально, реально», - сказав Кравчук.

«Є фінансові можливості – ми даєм. А сьогодні, якщо вони не дадуть шлях, звідки взяти ці кошти, то може виникнути така ситуація, що в кінці року взагалі не буде чим платити», - вважає Кравчук.

«Боргові зобов’язання будуть забирати ті кошти, які поступають у бюджет. І нам тоді взагалі доведеться відправляти людей у відпустки за власний рахунок в повному об’ємі або скорочувати людей. Сьогодні такої тенденції немає завдяки тому рішенню», - додав перший заступник міського голови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
мер Показати IP 10 Лютого 2011 11:57
Скоротіть видатки міської ради та дайте вихователям дитсадків 2 млн. гривень
Пані Показати IP 10 Лютого 2011 13:34
Що ж Ви робите!!!! Панове!!! Вчителі і вихователі вчать ваших дітей, а ви їх по світу хочете пустити? Соромно і за депутатів і за державу! Треба нашим депутатам урізати зарплати (вона для них так, на каву сходити), вони ж всі бізнес власний мають, хочуть домогати людям, нехай і відмовляються.
вихователь Показати IP 10 Лютого 2011 13:42
молодець Осіпов, показав як треба ставити на місце чиновників виконкому. Реально допоміг вихователям, а не лише язиком як інші. А Кравчук злиться бо скасують його ідею по оббиранню садочків
мама Показати IP 10 Лютого 2011 14:41
Ця жахлива система змушує вихователів стояти з протягнутою рукою.Зараз вони тільки присутні на роботі,за ці гроші їм лшній раз казку дітям прочитати нехочеться,а Кравчук каже не погіршилися умови.Як на штори в деякі кабінети 45000 ривень знайшли!І це лише інформація про один кабінет...
CJ Показати IP 10 Лютого 2011 15:41
Совість є, панове? За копійки змушуєте виживати вихователів. Самі змогли б бодай місяць на таку зарплатню прожити?
кандитат Показати IP 10 Лютого 2011 18:00
Дуже шкода,що не цінують працю тих, хто виховує малят. У них зарплата менша чиновницької пенсії в рази.
Совість Показати IP 10 Лютого 2011 18:55
*...дещо зменшити заробітну плату порівняно з минулим роком, але не погіршуючи умови перебування дітей у дитячих садочках ...* браво, пане Кравчук!!!! оце і правда суттєве рішення проблеми! навіть не вистачає розуму сформулювати рішення пристойніше....це типу, що там ті вихователі...для чого їм гроші....вони що, за комунпослуги сплачують? чи щось купують? чи за проїзд платять? а може ще й їдять??? непорядок!!! зменшити! скоротити! брати плату за вихід на роботу! а найстрашніше, що такі *кравчуки * непотопляємі....і випливають за будь-якої влади.....
лучанка Показати IP 10 Лютого 2011 21:02
супер...... вихователі ж не люди..... не їдять, дітей не годують, відпустка на дачі під Луцьком...бо ж на море не можна вихователям...там лише ж депутати ...... в магазини зась....куди їм виглядати ,як людям..... а може варто, зменшити оздоровчі та премії панам депутатам, закрити буфет, машини продати...та й диви гроші з*являться.....
Чоловік вихователя днз Показати IP 10 Лютого 2011 22:14
Зарплата дружини - це одноденні витрати депутата міської ради
шокована Показати IP 10 Лютого 2011 23:45
Я шокована!!! Совість зовсім втратили! якщо вихователі масово почнуть звільнятися, в пошуках кращої долі, то мами дітей також це зроблять! Куди ж їм своїх малюків дівати? Та ви, шановні депутати, мабуть і не можете уявити, я це - жити на 800 гривень в місяць!?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus