USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для «Волиньторфу» хочуть змінити закони і залучити інвестиції

23 Лютого 2015 14:53
Для того, аби ДП «Волиньторф» змогло освоювати нові родовища торфу, необхідно внести зміни до законодавства.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 23 лютого.

Так, зі слів заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука, на підприємстві «хороші зарплати і є ринок збуту». Але треба вносити зміни в існуюче земельне законодавство, щоб розширити виробничі потужності й площі торфовищ для видобутку. Зокрема, варто передати повноваження щодо погодження торфових земель до обласних рад від Верховної Ради.

Торік на ДП «Волиньторф» підготували пропозиції до Закону України про розвиток торфодобувної галузі. Ці зміни надіслали волинським народним депутатам і в профільне міністерство. Зі слів Сергія Кошарука, Міністерство опрацювало законопроект, і зміни до законодавства планують винести на затвердження сесією Верховної Ради України.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК «ВОЛИНЬТОРФ» ДОПОМОЖЕ ЗНЯТИ УКРАЇНУ З РОСІЙСЬКОЇ «ГАЗОВОЇ ГОЛКИ»

До слова, на Волині підготували пропозиції щодо освоєння ще 6 торфовищ, з використанням яких не має виникнути проблем, оскільки вони не розташовані на території розпайованих земель.

Водночас, в облдержадміністрації чекають відповіді від державного концерну «Укрторф» про діяльність підприємства у 2014 році. Оскільки, якщо підприємство передадуть в комунальну власність або підпорядкування волинської облдержадміністрації, то тут мають знати реальний ста справ на «Волиньторфі». Нагадаємо, трудовий колектив понад півроку боровся за те, аби повернути колишнього керівника підприємства Івана Киричика. А свого часу на підприємстві почали відбуватися незрозумілі працівникам речі та виводитися кошти. З-поміж причетних до конфліктної ситуації на підприємстві, яке перебувало ледь не на межі банкрутства, називають працівники і народного депутата України Ігоря Єремєєва. У березні 2013 року на знак протесту обурені працівники підприємства перекривали трасу Варшава - Київ, у травні 2014-го - пікетували Генпрокуратуру.

Крім того, голова ОДА Володимир Гунчик додав, що днями він розмовляв з Міністром, і в області продовжують роботу по вивченню інвестиційної складової. Крім того, нині гостро постає питання модернізації підприємства адже воно працює за старими технологіями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Брикет Показати IP 23 Лютого 2015 15:33
А що єрємєєв ще не довів завод до банкрутства?
Анонім до Брикет Показати IP 23 Лютого 2015 16:23
там є кому доводити окрім єремеєва
Маневичі до аноніма Показати IP 23 Лютого 2015 20:36
Неможна так про владу обідяться вони

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus