USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

До 700 робочих місць: відоме підприємство у Луцьку зможе розширитися

24 Березня 2021 12:59
Луцьке підприємство зможе розширити своє виробництво і забезпечити нові робочі місця. Депутати міськради погодили проект детального плану території в межах вулиць Георгія Гонгадзе та Клима Савура.

Відповідне рішення депутати ухвалили під час засідання сесії міськради 24 березня.

Нагадаємо, під час сесії наприкінці 2019 року луцькі обранці громади уже розглядали проект рішення про надання дозволу на розроблення проєкту детального плану території в межах вулиць Георгія Гонгадзе та Клима Савура в місті Луцьку. Однак, хоч обранці громади і проголосували «за» питання у більшості, на той момент був прийнятий тимчасовий мораторій на нові будівництва на території міста до затвердження генерального плану, який вже зовсім скоро має з’явитись у місті.

Серед запланованих об’єктів – побудова нового виробничого блоку підприємства із пошиття жіночої білизни ТзОВ «Жасмін Лінжері». І хоч до ініціативи підприємства у депутатів питань не виникло, але до самого документу зауважень було багато. Зокрема згідно з проектом, там має бути дитячий садочок, от тільки земля, де його пропонують звести – в приватній власності будівельної компанії, яка запланувала там багатоквартирну житлову забудову.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зауважив: це рішення дуже важливе для підприємства, яке має на цій території приміщення і хоче розширити своє виробництво. Дати дозвіл на ці роботи міська рада може лише після затвердження детального плану території.
«Є до цього плану запитання, але треба зрозуміти, якщо не наберемо необхідної кількості голосів, то відкинемо підприємство на 4-5 місяців назад і у нас не буде надходження податків. Ми рахували, що йдеться про близько 2,5 мільйона. Підприємство унікальне, його продукція продається в усьому світі: в Арабських Еміратах, Катарі тощо. Це підприємство забезпечує робочими місцями мешканців», - повідомив він

Він також запевнив, що з власником інших об’єктів нерухомості проведуть перемовини і документ згодом подадуть на коригування. Погодити усі питання мають з обома зацікавленими сторонами. Він повідомив, що бере на себе особисте зобов’язання вирішити це дискусійне питання.

«Підприємство «Жасмін Лінжері» - один з найбільших виробників жіночої білизни в Європі. Підприємство зареєстроване в Луцьку, тут офіційно працевлаштовані понад 550 осіб. Воно щороку справно сплачує чималі податки до бюджету міста. Підтримка такого бізнесу і створення для нього комфортних умов є нашим першочерговим завданям», - додала депутатка від фракції «ЗА Майбутнє» Катерина Шкльода.


Її підтримав також колега, депутат від фракціях «ЗА Майбутнє» Андрій Разумовський. Він додав: з власного досвіду чудово знає, що означає відстрочка для підприємства.

«Якщо ми сьогодні не проголосуємо, то внесення змін займе до 9 місяців. А йдеться про створення нових 700 робочих місць», - повідомив він.

Урешті депутати підтримали проект рішення і затвердили детальний план території в межах вулиць Георгія Гонгадзе та Клима Савура.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нострадамус Показати IP 24 Березня 2021 14:11
Заводи на тисчi робочих мiсуь похвалили, i вже 700 робочих мiсць за щастя!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus