USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Доля 12-річного волинянина, якого вдарило струмом на залізниці. ФОТО

13 Листопада 2013 08:27
Хлопчик, якого вразило струмом на залізничній станції Рожище, одужує. Однак на виходжування постраждалого у сім’ї, кажуть, вже немає грошей.

Рома за своїх 12 років у лікарні - вперше. Хлопець дужий, рідко хворів і до цього випадку жодного разу не приймав антибіотиків, – переконують батьки.

Мама Романа з острахом пригадує той день, мовляв, відправляла хлопців на заняття з волейболу, ще й сварилася з сином, що вдягає її кросівки.

«Тепер дякую Богу, що був тоді в них», - розповідає Людмила Котлярчук, адже лікарі запевняють, що життя підлітку врятувало взуття на високій гумовій підошві.

СТАН ХЛОПЧИКА, ЯКОГО ВРАЗИЛО СТРУМОМ – ВАЖКИЙ. ІНТЕРВ'Ю

Зараз стан хлопця медики розцінюють як задовільний. Роман піднімається з ліжка і ходить. «Навіть вже був надворі», - розповідає школяр.

Хлопчику зробили три операції і планують четверту.
«Ми зробимо ще одну пересадку шкіри, а приблизно через два тижні Рома зможе повернутися додому», - прогнозує завідувач опікового центру Роман Трач.

Однак повна реабілітація, кажуть, триватиме до двох років. Вона передбачає курс відновлюючої інтенсивної терапії, перебування у санаторії та періодичне медичне обстеження. Процедура обов’язкова, її вартість становить 13 тисяч гривень. Батьки у розпачі – грошей катма.

ЧИТАТИ ЩЕ: 12-РІЧНОМУ ВОЛИНЯНИНУ, ЯКОГО ВРАЗИЛО СТРУМОМ, ЗДАЮТЬ КРОВ. ФОТО

Сім’я вже витратила на лікування понад 40 тисяч гривень, окрім того, треба купувати продукти, ліки та й процедури не всі безкоштовні, - розповідає мама Людмила.

Єдиний дохід Котлярчуків - власний бізнес з вирощування квітів на продаж, утім і той призупинився, бо поки батьки перебувають біля сина, – займатися квітами нікому.

Матеріально допомагала школа, де вчиться хлопець, і незнайомі люди, які, зі слів Людмили Котлярчук, приносили гроші прямо в лікарню. Сім’я взяла кредит на суму 3 тисячі гривень. Проте коштів таки бракує.
«Ми вже не знаємо, куди звертатися», - бідкається мама хлопчика. Жінка шукає роботу, оскільки офіційне працевлаштування допоможе безкоштовно отримати путівку для сина. Та легалізувати трудові відносини працедавці відмовляються.

Сам Ромчик налаштований позитивно, мовляв, почуває себе краще, але сумує за домом, друзями і школою.

Сім’я Романа Котлярчука просить допомоги у всіх небайдужих. Перерахувати гроші можна на номер картки Приватбанку 5168 7572 2952 8346 на ім’я Людмили Котлярчук (0685845339 - мама).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus